Σάββατο 18 Απριλίου 2009

Μια αγκαλιά !!!




Μέρες γιορτής , μέρες χαράς , μέρες Αγάπης !!!



Θέλω να καταθέσω εδώ ένα μικρό απόσπασμα από ένα βιβλίο ενός αγαπημένου συγγραφέα βιβλίων επιστημονικής φαντασίας ... του Dean Κoontz ... μου αρέσουν οι κόσμοι του Koontz γιατί δεν περιορίζονται από τις πέντε αισθήσεις μας αλλά και γιατί είναι γεμάτοι χιούμορ , ανθρωπιά κι ελπίδα .


"Το κουρέλι δεν είναι κουρέλι τελικά αλλά κοντομάνικο μπλουζάκι.
Πάνω του είναι τυπωμένες πέντε λέξεις κι ένα θαυμαστικό.
Στη θέση της τελείας του θαυμαστικού βρίσκεται μια μικρή πράσινη καρδούλα.

Ο Κέρτις το βλέπει και θυμάται τον κοκκινομάλλη που το φορούσε .
«Η λύση είναι η αγάπη», λέει.

«Είναι αλήθεια, υποθέτω», λέει η κυρία Τέιβενολ, «ακόμη κι όταν το λένε άνθρωποι που δεν το εννοούν».
Ο Κέρτις Χάμοντ σηκώνεται από την καρέκλα του κουνώντας το κεφάλι.

«'Οχι, κυρία μου. Αν μιλάμε για τη λύση, δεν είναι αυτή. Η λύση είναι πολύ πιο συνθέτη. Η αγάπη από μόνη της είναι μια εύκολη απάντηση, και οι εύκολες απαντήσεις είναι αυτές που οδηγούν συνήθως ολόκληρους κόσμους στην καταστροφή. Η αγάπη είναι μέρος της απάντησης, ναι, αλλά μόνο ένα μέρος. Η ελπίδα είναι ένα άλλο, όπως και το θάρρος, η φιλανθρωπία, το γέλιο και το να βλέπει κανείς πράγματα όπως το πόσο πράσινα φαίνονται τα δέντρα μετά τη βροχή και το πώς το ηλιοβασίλεμα μεταμορφώνει ένα λιβάδι σε λιωμένο χρυσάφι. Είναι τόσο πολλές οι απαντήσεις που συνθέτουν τη λύση, που είναι αδύνατον να χωρέσουν όλες πάνω σ' ένα μπλουζάκι».





Θέλω λοιπόν να ευχηθώ σε όλους μας Υγεία , Αγάπη (κι όταν λέω αγάπη εννοώ αυτή την Αγάπη ), Ελπίδα , Θάρρος , Κουράγιο , Καλοσύνη , Χαρά , κι εκείνη τη "ματιά" που μπορεί να βλέπει πόσο πράσινα είναι τα δέντρα μετά τη βροχή ...εκείνη τη "ματιά" που μπορεί να βλέπει το νόημα και την ουσία σε κάθε τι που μας περιβάλλει .


Εκείνη τη ματιά που είναι γεμάτη εμπιστοσύνη στην ύπαρξη και ευγνωμοσύνη ,
για το δώρο της ζωής που μας χαρίστηκε .





Θα προτείνω επίσης γι αυτές τις μέρες να αφήσουμε τα πολλά λόγια - γιατί συνήθως χανόμαστε στην ανάλυση και τη μετάφραση , και να έρθουμε πιο κοντά στους αγαπημένους μας ανθρώπους ... τα χέρια μας είναι φτιαγμένα για να μπορούν να αγκαλιάζουν και να δηλώνουν το παρόν σε όμορφες αλλά και σε δύσκολες στιγμές .... και το ευεργέτημα είναι κατά την γνώμη μου πάντα μεγαλύτερο γι' αυτόν που αγκαλιάζει , παρά γι' αυτόν που αγκαλιάζεται .















Μια πόρτα πριν από τον "παράδεισο" ,
πάντα θα υπάρχει ο "πλησίον" ,
μας λέει με βεβαιότητα και ο Koontz.




Ας μην μείνει κανείς μόνος του , τη στιγμή που χρειάζεται μια αγκαλιά .




78 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΑΓΓΑΛΙΑ!!!!!!!τεράστια

Σταλαγματιά είπε...

Η λύση είναι η αγάπη για όλα καλέ μου krye.
Βάλσαμο στην καρδιά κάθε ανθρώπου, η αγάπη και μια τεράστια αγκαλιά !!
Εύχομαι να υπάρχουν παντοτινά στην ζωή σου.
Χρόνια πολλά
Χριστός Ανέστη !!

maya είπε...

αυτός που αγκαλιάζει είναι πάντα ο τυχερός !
αμύθητη περιουσία η δυνατότητα να νοιώθεις και να σκέφτεσαι !

την καλημέρα μου κρύε μου
όχι πολλά λόγια
άλλωστε τάπες εσύ .

να είσαι καλά νταξ'?

χχχχχχχχχχχχχχχχχχχ

Ανώνυμος είπε...

Είμαι "ο ανώνυμος" και ξαναπέρασα...Και θα ξαναπεράσω..και θα ξαναπερνώ..Μου είναι δύσκολο να υπάρξω αλιώς..τώρα πιά...χωρίς την αίσθηση της μεγάλης αγκαλιάς..
κρ'υε βγάλε αυτή τη μάσκα δεν σου ταιριάζει...και με τρομάζει..

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ολοκληρωμένη ευχή για να χωρέσει κάτι άλλο στο μπλουζάκι σου... οπότε την κρατώ και την ανταποδίδω. Να σαι καλά φίλε μου...

ολα θα πανε καλα... είπε...

"Mια πόρτα πριν τον Παράδεισο είναι ο πλησίον"...τι ωραίο!Αν και πολλοί δεν το πιστεύουν.Αλλά τίποτε δεν μας χαρίζεται.Θέλει την προσπάθειά της αυτή η φράση.
Τι ωραία τα λες περί αγκαλιάς και πόσο τρυφερές οι φωτογραφίες των ζώων!Νομίζω πως δεν τη χόρτασα ποτέ μου κι ας είναι δωρεάν.Δωρεά δωρεάν.

ΕΥΟΙ! είπε...

...άλλωστε όλοι είμαστε ήδη μέσα Της!
1000 αναστάσιμες ευχές!

kryos είπε...

@ Ανώνυμος

Για μένα όλη αυτή η αγκαλιά ? :)

Σ ευχαριστώ :)

Να ευχηθώ και για σένα τα καλύτερα και .....

να έχεις μια υπέροχη μέρα σήμερα !!!

kryos είπε...

@ Αναστασία

Σ ευχαριστώ για τις ευχές σου κούκλα μου .... πιστεύω ότι η λύση θα μπορούσε να είναι η αγάπη αν θα συμφωνούσαμε όλοι κάποτε για το τι σημαίνει η λέξη αυτή ....συνήθως χανόμαστε κάπου εκεί ανάμεσα στις αναλύσεις , τις εξαρτήσεις και τα υπόγεια πάθη μας .

Θέλω να σου ευχηθώ κι εγώ τα καλύτερα που είμαι σίγουρος ότι βρίσκονται μπροστά σου .... να διατηρήσεις πάντα το χαμόγελο και την ευαισθησία σου .... και ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ και πάλι για την ονομαστική σου γιορτή .

Φιλιά !!!

kryos είπε...

@ maya

Νταξ maya μου :) ..είμαι καλά και θα είμαι καλά .

Θέλω να μου το υποσχεθείς και για σένα ...νομίζω ότι αυτή την αμύθητη περιουσία ήδη την κατέχεις ...οπότε δεν θα σου την ευχηθώ :)

Υγεία ...να πατάμε στα πόδια μας και τα καλύτερα είναι μπροστά ..αυτά θα μας ευχηθώ .

Φιλιά κούκλα μου ....χάρηκα που πέρασες

kryos είπε...

@ Ανώνυμος

Λέω να κρατήσω για λίγο ακόμη αυτή μου τη μάσκα :) νομίζω ότι θα μου το επιτρέψεις ...δεν είναι τρομακτική ....είμαι σίγουρος ότι αν δεις την ταινία θα τον συμπαθήσεις τον τύπο ....αν και είναι λιγάκι πιο βίαιος από μένα :)

Χαίρομαι που ξαναπέρασες .... μια μεγάλη αγκαλιά αξίζει πολύ περισσότερο από την σημασία που της δίνουμε ...είναι τυχερός αυτός που τη βρίσκει στο δρόμο του .

kryos είπε...

@ Οδοιπόρος

Φίλε μου χάρηκα που πέρασες .... σ ευχαριστώ για την ανταπόδωση και θα σου ευχηθώ όλα όσα επιθυμείς και αγαπάς ... τα καλύτερα είναι μπροστά μας ...μαζί με την αγάπη και η ελπίδα και η αισιοδοξία .

Να σαι καλά

kryos είπε...

@ Όλα θα πάνε καλά

Αν διαβάζεις τέτοια παραμυθάκια θα σου συνιστούσα να διαβάσεις το συγκεκριμένο .... " Μια πόρτα πριν τον παράδεισο " του Koontz ...κυκλοφορεί σε βιβλίο τσέπης από τις εκδόσεις Bell ... ο Κοοntz μέσα σε τέτοιες ιστοριούλες κρύβει μηνύματα ανθρωπιάς κι ελπίδας χωρίς να περιορίζεται σ ένα μόνο κόσμο :) ...προσωπικά τον απολαμβάνω κι αυτό για μένα είναι από τα καλύτερα του με πολύ χιούμορ και βάθος στους χαρακτήρες του .

"Αλλά τίποτε δεν μας χαρίζεται.Θέλει την προσπάθειά της αυτή η φράση."

Συμφωνώ απόλυτα ..θέλει πολύ προσπάθεια ...είναι επικίνδυνη η έγνοια για τον πλησίον....δυστυχώς

Χαίρομαι που σου άρεσαν οι φωτογραφίες .....κι εμένα μου αρέσουν ....εκείνα τα βλέμματα λένε πολλά χωρίς να γνωρίζουν την ανθρώπινη γλώσσα .

Για την αγκαλιά νομίζω ότι κι εγώ δεν τη χόρτασα .... και μέχρι ένα σημείο δεν καταλάβαινα το λόγο ...αφού είναι αλήθεια ότι είναι δωρεάν και δεν βλάπτει ..το αντίθετο μάλιστα .

Θα σου ευχηθώ τα καλύτερα κούκλα μου ...ότι και να σημαίνει αυτό ...χάρηκα που πέρασες.

Κι όλα θα πάνε καλά !!!

kryos είπε...

@ ΕΥΟΙ

Μεταφέρει τόση ελπίδα αυτή σου η φράση που θα ήθελα να την επαναλάβω κι εγώ :

"...άλλωστε όλοι είμαστε ήδη μέσα Της!"

Πόσο διαφορετικά φαντάζουν τα πράγματα όταν νιώθεις βαθιά μέσα σου ότι δεν είσαι μόνος .. κι ότι έχει νόημα και ουσία η ύπαρξη σου .

Θέλω να σου ανταποδώσω τις ευχές σου .....τα καλύτερα είναι μπροστά .

Χάρηκα που πέρασες .

b|a|s|n\i/a είπε...

στην αγκαλιά την αληθινή. με ανοιχτό βλέμμα. με κλειστό βλέμμα. με ομορφιά ψυχής. χρόνια καλά. πολλά. ουσιαστικά. αγκαλιαστά!

kelly alamanou είπε...

TI OΜΟΡΦΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ!!!
Γεμάτη χρώματα, αρώματα και ζεστασιά!
Thanks!
Σε φιλώ
κελλυ

Talisker είπε...

Oλα καλα
κι εγω λατρευω τις μαγικες αγκαλιες
εκεινες που μεσα χανεσαι
και ασφαλιζεσαι
σαν μικρες φωλιες..

.......να μην ειχε και τοσα ζωα εδω τριγυρω!!::)))καποτε μου χυμηξε μια μαιμου και μου γραπωθηκε στα μαλλια
-δεν μπορω να το ξεχασω -απο αυτες τις μικρες που ηταν καποτε μοδα στα σπιτια

-δεν μπορω να το ξεχασω σου λεω!:)


-χρονια πολλα Ηλια μου
Χριστος Ανεστη!:)

Μαρια Νικολαου είπε...

Aγάπη... τι δύσκολο πράγμα...

Χριστός Ανέστη και χρόνια καλά ευχομαι

jacki είπε...

Μια αγκαλιά.. Το καλύτερο δώρο.. Και πήρα αγκαλιές πολλές φέτος το Πάσχα.. Ας είναι καλά η αδερφούλα μου που ήρθε από την ξενιτειά.
Καλημέρα.

kryos είπε...

@ basnia

Φίλε μου Βασίλη με ανοιχτά βλέμματα σχεδόν πάντα για να μην χάνουμε την ομορφιά .... με κλειστά όταν χρειαζόμαστε την επαφή με τον Εαυτό μας .... νομίζω ότι αυτή την ομορφιά ψυχής που αναφέρεις την έχεις στις αποσκευές σου ....... χαίρομαι γι αυτό .. μου αρέσουν τέτοιοι άνθρωποι κοντά μου ..

Να έχεις μια υπέροχη μέρα θα σου ευχηθώ !!!

Χάρηκα που πέρασες

kryos είπε...

@ kelly

Κέλλυ μου χαίρομαι που σου άρεσε .... εγώ σ ευχαριστώ που πέρασες .... και χαίρομαι για την επάνοδο ..χρειάζεται η δική σου ματιά στη γειτονιά .

Φιλιά !!!

Και μια υπέροχη μέρα θα σου ευχηθώ για σήμερα !!!

kryos είπε...

@ Talisker


Αληθώς ανέστη Ελένη μου ... Χρόνια Πολλά !!!

Εκείνες ήταν παλιές εποχές κατά την γνώμη μου .... σήμερα αν σου χυμούσε μια μαϊμού θα έβαζα τα ρέστα μου στοιχηματίζοντας υπέρ σου ...μαύρο φίδι που την έφαγε :) ειδικά αν μπορούσε να διαβάσει το "μαύρο" σου θα το σκεφτόταν πολύ ,μα πάρα πολύ ,πριν προβεί σε μια τέτοια ενέργεια :)

Χιούμορ (προσπαθώ να) κάνω φυσικά .... ξέρω ότι όλοι βαθιά μέσα μας είμαστε και ευαίσθητοι και όμορφα αδύναμοι ...είναι τέτοια η ανθρώπινη φύση (μας).

Να σου πω ότι κι εγώ τρόμαξα κάποτε όταν μια περαστική μαϊμού μου άρπαξε το φραπέ από τα χέρια ...έπαθα σοκ καθώς το χέρι της ξεπρόβαλε από πίσω μου ... κι αυτός που τελικά την είχε μου είχε πει να μην κάνω καμμιά απότομη κίνηση γιατί ήταν και οξύθυμη :)

Μια υπέροχη μέρα θα σου ευχηθώ για σήμερα !!!!

Φιλιά !!!!

kryos είπε...

@ Μαρία Νικολάου

Είναι που οι άνθρωποι όταν δεν καταλαβαίνουν κάτι του δίνουν ένα όνομα Μαρία μου ...είμαστε χαμένοι στη μετάφραση .

Να σου ευχηθώ με τη σειρά μου τα καλύτερα .... υγεία , χαρά και εσωτερική γαλήνη ... όλοι τα έχουμε ανάγκη .

Φιλιά κούκλα μου !!!

kryos είπε...

@ jacki

Καλώς την .... η αγκαλιά είναι αλήθεια το καλύτερο δώρο από κάποιον που ξέρεις ότι σε αγαπάει και σε αποδέχεται γι αυτό που είσαι ..... νομίζω ότι από τέτοιους ανθρώπους χρειαζόμαστε μια αγκαλιά .... από αυτούς που μπορούν να μας αποδεχτούν με τα λάθη και τις αδυναμίες μας ...χαίρομαι που πήρες πολλές φέτος ....δυστυχώς έχει καταντήσει κάτι σπάνιο .

Χαίρομαι που πέρασες κούκλα μου .... να σου ευχηθώ ότι επιθυμείς να το δεις να συμβαίνει μπροστά σου !!!

Φιλιά !!!

Talisker είπε...

ναι ναι αυτο το σοκ ακριβως
μα πως τις ελεγαν αυτες
..
και μενα μου ειχαν πει οτι ειναι νευρικη και να μην κανω κινησεις
μα εγω πρωτη φπρα ειχα δει μαιμου και φυσικα εβαλα τις τσιριδες...
τρομου και ενθουσιασμου ...
ε αυτο ηταν μου χυμιξε

μμ
τωρα??
θα την τσιμπουσα!!!


χχχχχχχχχχχ

Κωνσταντίνος Κόλιος είπε...

Ω ναι,θα συμφωνήσω πως το ευεργέτημα είναι μεγαλύτερο σ΄αυτόν που αγκαλιάζει. Το ξέρει πολύ καλά ο γάτος μου σε στιγμές που είχα έντονη την ανάγκη να αγκαλιάσω και τον έχω ζουλίξει αρκετές φορές:)

Χρόνια πολλά Καβαλιώτη:)

Ανώνυμος είπε...

Είπα θα ξαναπεράσω..Δεν το είπα?
Δεν με περίμενες...Καθόλου μάλιστα!.
Έτσι είμαι εγώ. Φυτρώνω εκεί που δεν με σπέρνουν και βλασταίνω άναρχα..
Κυκλοφορώ ελεύθερα και ακουμπώ το κεφάλι μου, μόσο σε μιά αγκαλιά που ξέρει πως φυλακίζεται ένα (U)F(O)
Αυτή η αγγαλιά εδώ μοιάζει να ξέρει πως...

Margo είπε...

Η λύση είναι η αγάπη.. και η αγκαλιά.. πόσο εύκολα την χαρίσουμε στα παιδιά! Γιατί να είναι τόσο δύσκολο στους ενήλικες;

Πολύ όμορφο το απόσπασμα του Koontz, μα και όλη η ανάρτηση μία μεγάλη αγκαλιά να μας γλυκαίνει τις στιγμές.

Χρόνια πολλά και πάντα συντροφικά καλέ μου κρυέ:)

ΝΑΪΑΔΑ είπε...

αγαπημενε μου krye Χριστος ανεστη και χρονια πολλα!!!

ναι τα χερια μας ειναι για να αγκαλιζουμε και να χαιδευουμε...και να σκουπιζουμε δακρυα αλλονων ενιοτε...

οταν διαβαζω τετοιες ομορφες αναρτησεις απο ομορφες ψυχες τοτεο κοσμος μου φαινεται λιγο καλυτερος και παιρνω δυναμη να ελπιζω!!!

να εχεις ολα οσα ποθει η ψυχη σου!

κι αν μου επιτρεπεις να αφησω εδω και μια αγκαλια για σενα με ενα νεραιδενιο φιλι!!!

anepidoti είπε...

σ' ένα πρόσφατο ταξίδι ξεπέρασα τελείως τον φόβο με τις μαϊμούδες, τις λάτρεψα, ζούσα δίπλα τους δέκα μέρες!
αγκαλιάζουν όμορφα, πολύ όμορφα, τους εραστές τους, τα παιδιά τους...μ' αρέσει που άνοιξες μαϊμουδίσια αγκαλιά!
υπέροχο κείμενο...γεμάτο άρνηση ψευτοαγκαλιών και ψευτοαγάπης που μας κατέκλεισαν αυτές τις μέρες...
καλημέρες!

Dee Dee είπε...

Ετσι, συμφωνω κι εγω μαζι σου!

Παντα αυτος που δινει ειναι περισσοτερο κερδισμενος απο αυτον που παιρνει. Ευλογια ειναι να εχεις και να μπορεις να δωσεις. Να εχεις αγαπη, να εχεις χαμογελο, να εχεις χαρα, να εχεις αισιοδοξια .... γιατι και το να εχεις δεν ειναι διολου ευκολο :)

Χριστος Ανεστη Ηλια μου!!!

Σου ευχομαι να βλεπεις τα χρωματα της φυσης με ηλιο και με βροχη και να χαιρεσαι καθε τους αποχρωση!!!!


xxxxxxxx

Aθηνά Π.Κ. είπε...

Kι από μένα ευχές, μια αγκαλιά και ένα μεγάλο χαμόγελο !!!!!!
Υπέροχη ανάρτηση, γεμάτη ζεστασιά!!
Κάθε επίσκεψή στην σελίδα σου πολύτιμο δώρο, σ ευχαριστώ !!!!

Δυστυχώς δεν έχω διαβάσει Koontz, ούτε Οsho, μόνο Κρισναμούρτι (Στοχασμοί πάνω στην ζωή μας) πριν πολλά χρόνια

Αλεξάνδρα είπε...

Τι όμορφα λόγια και ένα link πάνω στην ανάρτηση της αγάπης που έκανα... Σε ευχαριστώ!

Εύχομαι να κρατήσεις το βλέμμα της αγάπης. Γιατί όλα αλλάζουν μαγικά μ΄αυτό το βλέμμα. Το ποτήρι γίνεται μισογεμάτο, τα χρώματα εντονότερα, οι αγκαλιές αποκτούν νόημα, τα λόγια χαιδεύουν την ψυχή...

Χαρά μοιρασμένη αυτός που αγκαλιάζει και αυτός που αγκαλιάζεται. Γιατί ο δρόμος της αγάπης είναι διπλής κατεύθυνσης...

Οποτε έρχομαι απο δω γεμίζω αισιοδοξία και ένα χαμόγελο ζωγραφίζεται στα χείλη μου.

Πάντα θα χαίρομαι που το internet έγινε το μέσον για να βρεθούμε.

Χρόνια Καλά!!!

Appelsinpigen είπε...

έχεις δικαιο krye μου...

τα λόγια είναι περιττά και δε χρειάζεται τίποτ αλλο απο την Αγαπη, εκείνη με το κεφαλαίο άλφα, αυτό το υπερσύνολο μου μας κάνει ευτυχισμένους...

Κάπου διάβασα ότι "η ομορφιά είναι η υπόσχεση της ευτυχίας". Σου εύχομαι να τη βρεις! Μαλλον όχι- να ΤΙΣ βρεις!

Καλό απόγευμα!

Unknown είπε...

Εγώ Krye μου θάλεγα ας μην κουραστούμε να αγκαλιάζουμε ακόμα κι όσους είναι πεπεισμένοι πως δεν χρειάζονται μια αγκαλιά, ακόμα κι αυτούς που δεν αντιλαμβάνονται πως είναι ... αγκαλιασμένοι.

και ναι, η λύση είναι πολλά, πάρα πολλά, μα πολύ πολύ απλά...

καλό σου απόγευμα

mermyblue είπε...

τι όμορφο μπλογκ και τι πανέμορφη ανάρτηση! σε βρήκα από λινκ της Μαργκό και πολύ χαίρομαι...
τα λόγια που έγραψες ήταν ουσίας και η φωτογραφίες απλά υπέροχες

να είσαι καλά και θα τα λέμε :)
χρόνια πολλά με όλα όσα εύχεσαι

mermyblue είπε...

* και τα ορθογραφικά μου εξίσου υπέροχα :D

Roadartist είπε...

Πολύ σωστά και υπέροχα όλα όσα ανέφερες. Ανταποδίδω τις ευχές σου, χρόνια σου πολλά και καλά..

Αλεξάνδρα είπε...

Τα ζώα θυμούνται ακόμα να αγκαλιάζουν, να τρέχουν στο κλάμα του μωρού τους και να θηλάζουν τα μικρά τους, όταν οι άνθρωποι βιάζονται να τα κρατούν μακριά από την αγκαλιά τους, να τα αφήνουν να κλαίνε (για να μάθουν) και να τα θηλάζουν όλο και πιο λίγο χρόνο...

Κι όλα αυτά φυσικά στο όνομα της αγάπης....

kryos είπε...

@ Talisker

Λες Ελένη μου να μας έχει επιτεθεί η ίδια μαϊμού ? :)

Μπά ... η δική μου δεν ήταν από εκείνες που παρενοχλούσαν τον Ταρζάν και την Τζέιν όταν ήθελαν να απομονωθούν ...η δική μου ήταν από αυτές που καλούσε εκείνος ο ακροβάτης όταν υπήρχε πραγματικό πρόβλημα κι ερχόταν οι άσχημοι κυνηγοί με τα όπλα...... δηλ όταν γύρισα το κεφάλι μου και την είδα , ήταν πιο ψηλή από μένα καθιστό .

Πήρε τον φραπέ και τον κοιτούσε με περιέργεια και διερευνητικό βλέμμα .... το αφεντικό άπλωσε το χέρι για να πάρει το ποτήρι πίσω και μετά από χίλια βουβά παρακάλια του το έδωσε .....αλλά κράτησε το καλαμάκι ..... κι εκείνη τη στιγμή περνούσε ο σερβιτόρος από δίπλα .....απλώνει πάλι το χέρι της και παίρνει μια πορτοκαλάδα από τον δίσκο .... ο δίσκος ταλανίζεται πάνω από τα κεφάλια μας αλλά ευτυχώς δεν ανακατεύτηκαν οι καφέδες με την πιτυρίδα μας .

Η κυρία μαϊμού ( που μπορεί να ήταν και μικρός γορίλας ) προσπαθεί τώρα να βάλει το καλαμάκι στην πορτοκαλάδα η οποία όμως είναι κλειστή ( τότε τις άνοιγαν μπροστά στον πελάτη ) ....το καλαμάκι τσακίζει κι αυτή το βλέπει αυτό με ανησυχία ....προσπαθεί ξανά αλλά τα ίδια ...το καλαμάκι δεν μπαίνει ...τότε είναι που αρχίζει και "τα παίρνει "....αρχίζει και εκνευρίζεται και να βγάζει κραυγές συνοδευόμενα με μικρα χοροπηδητά ...το μαγαζί παγώνει ολόκληρο και το άσχημο ήταν που πάγωσε και το αφεντικό της ..... η κατάσταση θα μπορούσε να είναι ανεξέλεγκτη και το βλέμμα του αφεντικού δεν μπορούσε να σου εμπνεύσει καμμιά εμπιστοσύνη για τη συνέχεια .... αυτή αρχίζει να βγάζει μερικές κραυγές στη γλώσσα της που είναι μόνο άρθρα όπως ξέρεις .... ο δικός της απαντάει κι αυτός αφου φαίνεται ότι γνωρίζει κι αυτός τη διάλεκτο .... δεν μπορεί να την κατευνάσει όμως καθώς η νευρικότητά της όσο πάει και αυξάνεται ....νέα προσπάθεια και πάλι δεν μπαίνει το καλαμάκι .... κοιτάζει γύρω της ρουθουνίζοντας...... ήδη αρχίζουν και βγαίνουν έξω οι πρώτοι πελάτες που είναι κοντά στην πόρτα .... και τότε μια ξαφνική έμπνευση μιας κοπέλας από την παρέα , μας έσωσε από το κακό που μας τριγύριζε ....παίρνει από το διπλανό τραπέζι μια πορτοκαλάδα που είναι μισοπιωμένη και με το καλαμάκι μέσα και της τη δίνει ...εκείνη την παίρνει αμέσως και αφήνει τη δική της να πέσει κάτω ....αμέσως αλλάζει ύφος και ένα μαϊμουδίστικο χαμόγελο ανθίζει στο πρόσωπό της .... το αφεντικό εκμεταλεύεται την κατάσταση και την βγάζει έξω με το αγαπημένο της μπουκάλι στα χέρια ...έτσι γλυτώσαμε τα χειρότερα :)

Πάντως ακόμη και με αυτήν απέναντι θα στοιχημάτιζα σε σένα :)

Να έχεις μια υπέροχη μέρα Ελένη μου !!!

kryos είπε...

@ Κωνσταντίνος

Χρόνια Πολλά καλέ μου φίλε !!!

Είμαι σίγουρος ότι αν ο γάτος σου είχε χέρια θα σου πρόσφερε πολλές αγκαλιές ...αν και, ακόμη κι έτσι ,σίγουρα σου δίνει ....οι γάτες είναι από τα ζώα που μπορούν να αγκαλιάζουν χωρίς χέρια .....τους αρέσει η επαφή όταν νιώθουν την ανάγκη .....εσύ σίγουρα ξέρεις καλύτερα Κωνσταντίνε μου .

Να έχεις μια υπέροχη μέρα Θεσσαλονικιέ :)

kryos είπε...

@ Ανώνυμος

Καλώς τον ανώνυμο και πάλι :... ναι ..το είπες :)

Δηλ είσαι ένα (U)F(O) που φυτρώνει χωρίς σπορά και βλασταίνει άναρχα ....παρόλη τη βλάστηση ομως κυκλοφορεί ελεύθερο και θέλει να φυλακιστεί σε μια αγκαλιά .....καλά τα είπα ? .... ενδιαφέρουσα περιγραφή θα έλεγα :)

Ίσως ........... θα ήταν εγωιστικό να μιλάω για μένα :)...δεν νομίζεις ? :)

Να έχεις μια υπέροχη μέρα θα σου ευχηθώ !!!

kryos είπε...

@ Margo

Χρόνια πολλά και σε σένα καλή μου Margo .... ξέρεις γιατί είναι δύσκολη η αγκαλιά στους ενήλικες ...γιατί είμαστε γεμάτοι άμυνες και κλεισμένοι στο καβούκι μας ....από φόβο για να μην πληγωθούμε και φανούμε ευάλωτοι τα καταφέρνουμε μια χαρά στο να μην ζούμε μια ουσιαστική αληθινή ζωή .... πάντα θα λάμπει όμως η ελπίδα καθώς πεθαίνει τελευταία :)

Να έχεις μια υπέροχη μέρα θα σου ευχηθώ κούκλα μου !!!
φιλιά !!!

kryos είπε...

@ Ναϊδα

Καλώς την !!!!

Σ ευχαριστώ για τις ευχές σου και τα όμορφα λόγια σου αγαπημένη μου νεράιδα ....σου τα ανταποδίδω με όλη μου την αγάπη .

Να σκουπίζουμε τα δάκρυα .... τι υπέροχη κίνηση για δύο ανθρώπους που πραγματικά νοιάζονται ο ένας για τον άλλον .... σκέφτομαι πόσο πολύτιμο είναι να έχεις έστω και έναν άνθρωπο που να ξέρεις ότι μπορεί να είναι εκεί όταν τον χρειαστείς .... να τον ξυπνήσεις μέσα στην άγρια νύχτα και να ξέρεις ότι δεν θα νιώσει την παραμικρή δυσφορία .....πόσο πολύτιμο είναι να βλέπεις στα μάτια του πραγματικό ενδιαφέρον ...ας είναι κ ένας :)

Μπορείς να αφήσεις ότι θέλεις γλυκιά μου κοπέλα ..με μεγάλη μου χαρά !!!

Και ....μια υπέροχη μέρα θα σου ευχηθώ για σήμερα !!!

Φιλιά !!!

kryos είπε...

@ anepidoti

θα πρέπει να ήταν μοναδική εμπειρία αυτή ...παρακολουθούσα κάποτε στο animal planet μια τέτοια εκπομπή .... κάθε μέλος της κοινότητας είχε τη δική του προσωπικότητα και όλες μαζί διαμόρφωναν την κοινωνική συμπεριφορά τους ...στο τέλος η εκπομπή -και ακριβώς για τον λόγο που αναφέρω - κατάντησε big brother και σταμάτησα να την παρακολουθώ .

Νομίζω ότι καθώς μεγαλώνουμε , μπορούμε και ξεχωρίζουμε καλύτερα το αληθινό και το αυθεντικό ..... ας αρνηθούμε τα ψεύτικα κάποια στιγμή ....δεν θα πάθουμε και κανένα κακό ..... με τα χρόνια γινόμαστε κουφοί στα πολλά λόγια ...αντίθετα μας ξεκουφαίνουν οι πράξεις ...εγώ τουλάχιστον αυτό παθαίνω.

Να έχεις μια υπέροχη μέρα κούκλα μου !!!

kryos είπε...

@ Dee Dee

Όλες οι φιλοσοφίες του κόσμου λένε Κατερίνα μου ότι μόνο αν έχεις μέσα σου αγάπη , μπορείς να την προσφέρεις ..... κι εννούν την ολοκληρωτική αγάπη για τον εαυτό μας και την ευγνωμοσύνη για το δώρο της ύπαρξης μας .

Καθώς είσαι γεμάτος από αυτήν την -καθόλου εγωιστική- αγάπη νιώθεις μια γαλήνη και μια αποδοχή για τον εαυτό σου με τα λάθη και τις αδυναμίες του ......τότε μπορείς και να δώσεις γιατί μπορείς να δεις έτσι και τον άλλον .... μπορείς να τον αποδεχτείς όπως ακριβώς είναι .

Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι θα μπορεί ο καθένας να ξεσπάει επάνω σου λόγω της αποδοχής σου .... όταν αγαπάς τον εαυτό σου δεν δέχεσαι και να τον κακοποιεί ο καθένας ....μόνο συνειδητά μπορείς να δεχθείς κάτι τέτοιο και για όσο νιώσεις ότι χρειάζεται ...... αν τελικά χρειάζεται .... σε άλλη περίπτωση κάποιος που αγαπάει αληθινά τον εαυτό του , μπορεί και να φεύγει .

Φόβος μοναξιάς = Φόβος εαυτού ....που λέει και η φίλη μας η Μάρω :)

Πάλι έφυγα από το θέμα μας ? ελπίζω να μου το συγχωρέσεις καθώς το μυαλό μου πετάει :)

Σ ευχαριστώ για τις ευχές σου κούκλα μου ..σου τις ανταποδίδω με αγάπη !!

Φιλιά !!!

kryos είπε...

@ Αθηνά

Σ ευχαριστώ για τις ευχές σου και για τα καλά σου λόγια Αθηνά μου ...και η δική σου σελίδα είναι υπέροχη !!!

Καθένας είναι διαφορετικός και για διαφορετικές ώρες ..κατά την γνώμη μου είναι όλοι αξιόλογοι και το πέρασμα τους από αυτό τον πλανήτη βοήθησε πολλούς άλλους στο εσωτερικό τους μονοπάτι .

Να έχεις μια υπέροχη μέρα θα σου ευχηθώ !!!

kryos είπε...

@ Αλεξάνδρα

Γύρισες ??? επιτέλους .... φοβηθήκαμε μήπως εκεί οι καφέδες στην πλατεία λειτουργήσουν ως σειρήνες με ποτήρια γεμάτα λωτοχυμό :)

Σ ευχαριστώ για όλες τις ευχές σου και τα όμορφα λόγια σου ...όχι που θα γλύτωνες το link ... εγώ σ ευχαριστώ ...αν δεν ήσουν εσύ η ανάρτησή μου θα έβγαινε μεγαλύτερη :)

Το βλέμμα της αγάπης ..... το σπίτι σου στη γειτονιά μας είναι ένας φάρος αυτού του βλέμματος ...αρκεί να κοιτάξεις εκεί για να συντονιστείς .

Να ευχαριστήσω κι εγω το διαδίκτυο για τη συμβολή του στη δυνατότητά σου να μοιράζεσαι τον όμορφο κόσμο σου ...θα του είμαι πάντα υπόχρεως ..... να μην ξεχνάμε ότι ήσουν και το πρώτο μου σχόλιο κάποτε ένα χρόνο πριν . :)

Χρόνια καλά κούκλα μου !!!

Φιλιά !!!

kryos είπε...

@ Christine , The Elf

Σ ευχαριστώ για τις ευχές σου Χριστίνα μου ..... εύχομαι σε όλους μας να τις βρούμε ...ή μάλλον να τις δούμε ...αφού έχω την πεποίθηση ότι κάπου εδώ κοντά είναι :)

Θα παραφράσω λίγο :

"Η ευτυχία είναι η συνείδηση της ομορφιάς " ας κοιτάξουμε γύρω μας λέω εγώ :)

Να έχεις μια υπέροχη μέρα κούκλα μου !!!

kryos είπε...

@ meggie

Που είσαι εσύ Meggie μου ? χάνεσαι λίγο τελευταία ή μου φαίνεται ? :)

Όλο σου το σχόλιο είναι υπέροχο .... πίσω από την επιφάνεια με τις άμυνες και το καθημερινό τρέξιμο κρύβονται συναισθήματα θαμμένα .... θέλει αγκαλιά και ο εγωιστής που οχυρώθηκε κάποτε .... θέλει αγκαλιά και ο άλλος που την έχει ...άσχετα αν δεν μπορεί να το εκτιμήσει .

Τελικά μια διαφορετική ματιά που μπορεί να βλέπει σε βάθος , είναι δώρο ή κατάρα ? μια ευλογημένη κατάρα θα έλεγα εγώ .

Να έχεις μια υπέροχη μέρα κούκλα μου !!!

Φιλιά !!!

kryos είπε...

@ mermyblue

Καλώς ήρθες από το φτωχικό μου κυρία μου με το περίεργο όνομα .... σ ευχαριστώ για τις ευχές σου και τα όμορφα σου λόγια !!!

Πέρασα κι εγώ αλλά λίγο βιαστικά και δεν άφησα τίποτε .... θα ξαναπάω όμως .... έχεις πολύ όμορφο σπιτικό με υπέροχη αύρα .

Θα χαρώ φυσικά να τα λέμε ... κι εδώ κι εκεί

Τα ορθογραφικά σου υπέροχα .....πού τα είδες ? :) εκτός κι αν εννοείς εκείνον τον τόνο που έψαξα πολύ για να τον βρω :)

Να έχεις μια υπέροχη μέρα !!!

kryos είπε...

@ Roadartist

Σ ευχαριστώ για τις ευχές και τα καλά σου λόγια με τη σειρά μου...χαίρομαι που πέρασες

Να έχεις μια υπέροχη μέρα θα σου ευχηθώ !!!

kryos είπε...

@ Αλεξάνδρα

Στο όνομα της αγάπης έχουν γίνει εγκλήματα καλή μου ....κι όλα με καλή πρόθεση .....

Αλλά τι είπαμε ? :)

Θα βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και γιατί όχι ? τελείως γεμάτο και ξέχειλο ...ξέρεις εσύ ...μην με αναγκάσεις να πω λόγια που τα ξέρεις πολύ πολύ καλά :)

Η μέρα πανέμορφη σήμερα και αυθεντικά ανοιξιάτικη χωρίς παρεμβολές απο άλλες πιο ακραίες εποχές ...μας καλεί ....να μην αγνοήσουμε το κάλεσμα .

Φιλιά !!!

faraona είπε...

Αντε κι ενα φιλί και μια αγκαλια κι απο δω!!!
Ευχομαι η επόμενη Πασχαλιά να σε βρει στον «μικρό σου Παράδεισο» και να τον γεμίσεις με πουλιά και λουλουδια!



****Χιλιόχρονος!Εστω και λίγο καθυστερημένα!

Ανώνυμος είπε...

Μπα.... χάλια τα βλέπω τα πράγματα..
Δεν είμαι για εδώ...Με τόσα φιλιά και αγκαλιές ..πληθώρα ύμνων και ψαλμωδιών..πολύς λόγος..και επιθετικοι προσδιορισμοί..
Θα περιοριστώ μόνο σε ένα ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ προσδιορισμό και θα σας εγκαταλείψω να διαλέξετε με ποιό τρόπο θέλετε να γίνει η σχεδόν βέβαια εξόρυξη του ΄πετρώματος "ματι της τίγρεως"

ΠΡΩΤΟΠΛΑΣΤΗ... είπε...

Άργησα για τα χρόνια πολλά, ε;
Νομίζω όμως ότι η ευχή για Αγάπη, υγεία, ελπίδα, θάρρος, αληθινή ματιά και αληθινή αγκαλιά μπορέί να δίνεται κάθε στιγμή.

Να 'σαι καλά Ηλία μου, να 'σαι γερός κι ευτυχισμένος!

Φιλιά πολλά!

ΠΡΩΤΟΠΛΑΣΤΗ... είπε...

Άργησα για τα χρόνια πολλά, ε;
Νομίζω όμως ότι η ευχή για Αγάπη, υγεία, ελπίδα, θάρρος, αληθινή ματιά και αληθινή αγκαλιά μπορέί να δίνεται κάθε στιγμή.

Να 'σαι καλά Ηλία μου, να 'σαι γερός κι ευτυχισμένος!

Φιλιά πολλά!

ΠΡΩΤΟΠΛΑΣΤΗ... είπε...

Άργησα για τα χρόνια πολλά, ε;
Νομίζω όμως ότι η ευχή για Αγάπη, υγεία, ελπίδα, θάρρος, αληθινή ματιά και αληθινή αγκαλιά μπορέί να δίνεται κάθε στιγμή.

Να 'σαι καλά Ηλία μου, να 'σαι γερός κι ευτυχισμένος!

Φιλιά πολλά!

ΠΡΩΤΟΠΛΑΣΤΗ... είπε...

αχαχαχαχ! μα 3 φορες το ιδιο???

η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα είπε...

Πες μου μετά πώς μπορείς και δικαιολογείς το "κρύος" που "ενστερνίζεσαι";;

Μια αγκαλιά οι ευχές σου κι οι αγκαλιές δεν κλείνονται σε καλούπι όσο κλειστά κι αν τις σφίξεις.

Ζεστέ μου Ηλία, εκτός από την πνευματική ώθηση και ανάταση στην οποία παραπέμπουν οι αναρτήσεις σου, προτείνεις κι αξιόλογους συγγραφείς. Τον Dean Koontz δεν τον ήξερα...

θα ευχηθώ ένας ακόμη όμορφος μήνας να κυλίσει για σένα!
Καλό βραδάκι!

Unknown είπε...

πέρασα ν' αφήσω μια ευχούλα για καλό μάη και ένα φιλί ζεστό και βρόχινο βεβαίως βεβαίως...

:)

kryos είπε...

@ faraona

Σ ευχαριστώ για τις ευχές σου καλή μου Αναστασία .... Χιλιόχρονη κι εσύ κι από εδώ .... και οι δικές μου ευχές λίγο ετεροχρονισμένες αλλά όταν είναι μέσα από την καρδιά , είναι παντός καιρού και εποχής .

Φιλιά κούκλα μου !!!

kryos είπε...

@ Ανώνυμος

Νομίζω ότι έχεις δίκιο αγαπητ- μου...πολλά φιλιά και αγκαλιές και επιθετικοί προσδιορισμοί .....σε πείσμα των αμυντικών .... και κάπου εκεί στο βάθος μια απροσδιόριστη υποψία επιθετικότητας .... κι εγω θα το σκεφτόμουν πολύ να το επισκεφτώ αν δεν ήταν δικό μου :)
Το "μάτι της τίγρεως" έχω την εντύπωση ότι έχει εξορυχθεί ήδη ...έχει αντικατασταθεί από κάτι πιο light σε αγριάδα :)

Ένα υπέροχο βράδυ θα σου ευχηθώ !!!

Και τις καλύτερες ευχές μου !!!

kryos είπε...

@ Πρωτόπλαστη

Οι ευχές είναι κάθε στιγμής και εποχής Εύα μου ...χαίρομαι που πέρασες και τις άφησες εδώ και εις τριπλούν :) ...σ ευχαριστώ και σου τις ανταποδίδω με όλη μου την αγάπη .

Τα καλύτερα είναι μπροστά !!!...τόσο απλά


Φιλιά !!!

kryos είπε...

@ η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα

Καλώς ήρθες κοπέλα μου ..... το kryos το αναγράφω εις την αγγλικήν ώστε να το αλαφρύνω λίγο :) ...όχι ...δεν πιστεύω ότι είμαι "κρύος" αλλά καμμιά φορά πιστεύω ότι χρειάζεται να "παγώνεις" λίγο ώστε να περνάς από σκοπέλους ...για λίγο και όσο χρειάζεται .

Τι κάνεις όταν είσαι ένας έξυπνος , καλός άνθρωπος , έχεις μια ματιά που μπορεί να βλέπει κάτω από την επιφάνεια , ταλέντο στο γράψιμο και νιώθεις ότι ο κόσμος των πέντε αισθήσεων δεν σου φτάνει για να περιγράψεις τον δικό σου ιδιαίτερο κόσμο ?

Γίνεσαι ένας συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας και γράφεις "παραμυθάκια ".....και προσπαθείς μέσα από τα παραμύθια σου να περάσεις μηνύματα ανθρωπιάς ,ζεστασιάς και ελπίδας για κάθε αποδέκτη που μπορεί να συντονιστεί μαζί σου ..αυτό κάνει ο Koontz .... πίσω από "φτωχές" εκδόσεις βιβλίων τσέπης και την ταμπέλα του συγγραφέα ιστοριών τρόμου κρύβεται κατά την γνώμη μου ένας υπέροχος άνθρωπος ...κι ευτυχώς πουλάει εκατομμύρια αντίτυπα κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο .

Πρόσφατα τελείωσα το βιβλίο του " Μια πόρτα πριν τον παράδεισο " το χιούμορ που μου αρέσει και η αίσθηση της ελπίδας που μου άφησε , με έκαναν να απολαύσω το "ταξίδι " .... θα ήθελα εδώ με την ευκαιρία αυτή να καταθέσω και μια κριτική που βρήκα (και με βρίσκει σύμφωνο) γι αυτό το βιβλίο αλλά και γι αυτό το παρεξηγημένο είδος λογοτεχνίας .

ΚΡΙΤΙΚΗ

Η φανταστική λογοτεχνία επανειλημμένως έχει κατηγορηθεί ότι εκτρέπει τον άνθρωπο από την «καυτή» πραγματικότητα και τα καθημερινά της προβλήματα, για να τον ταξιδέψει σε ένα «μυθικό» σύμπαν κατοικημένο από ονειρικές ανεδαφικότητες. Η μομφή αυτή υπήρξε πάντα η ισχυρότερη που απευθύνθηκε, και συνεχίζει να απευθύνεται, στο είδος. Στην ουσία, βέβαια, η κατηγορία στρέφεται αποκλειστικά εναντίον των συγγραφέων που την καλλιεργούν, οι οποίοι θεωρούνται αντιδραστικά άτομα και διαταραγμένες προσωπικότητες που δεν πρέπει να έχουν θέση στο «υγιές» σώμα της ομάδας, εφόσον με τις φαντασιοπληξίες τους και τα «καινά δαιμόνια» που διασπείρουν, υπάρχει κίνδυνος να το μολύνουν. Πρόκειται για εντελώς άδικη και κατά βάθος ανεγκέφαλη επίθεση προς το ελεύθερο πνεύμα, προερχόμενη, κυρίως, από τους δογματιστές της λογοτεχνίας, οι οποίοι αρνούνται την πολυφωνία της γενικότερα. Επρεπε το είδος να περάσει σε πανεπιστημιακό επίπεδο, να αρχίσουν η μελέτη και διδαχή του, για να ανακαλυφθούν ξαφνικά η ιστορική του διαδρομή μέσα στους αιώνες, η φιλοσοφική του υπόσταση, η λογοτεχνική του ποιότητα και, βεβαίως, η βαθιά του ενασχόληση με το ανθρώπινο πρόβλημα. Και ήταν τελικά αυτό ακριβώς το περιφρονημένο είδος, με τους ευφάνταστους «αεροβατούντες» συγγραφείς τους, που τόλμησε να εισβάλει στο σκοτεινό άδυτο του ανθρώπου, να το φωτίσει και να εκθέσει στο προσκήνιο τους τερατώδεις κατοίκους του, η αδιαμφιβήτητη ύπαρξη των οποίων αποκάλυπτε όχι μόνο τον «άλλο εαυτό», αλλά βασικά τη δυναμικότητα του είδους.
Ο Αμερικανός συγγραφέας Ντιν Κουντζ (γενν. 1945) είναι ένας από αυτούς τους τολμηρούς «φαντασιόπληκτους, λαϊκούς γραφιάδες», που με το πλουσιότατο λογοτεχνικό του έργο το επιβεβαιώνει. Μέσα από την αμεσότητα των συναρπαστικών μύθων του αποκαλύπτει πάντα την πολυμορφία του τέρατος που κυκλοφορεί μεταμφιεσμένο σε άνθρωπο και που οι αιώνες πολιτισμού όχι μόνο δεν έχουν καταφέρει να εξημερώσουν, αλλά, αντιθέτως, το έχουν εξαγριώσει ακόμη περισσότερο· και εμφανίζεται πολύ πιο τρομερό και φρικιαστικό όταν ο άνθρωπος το «βλέπει» να αναδύεται από μέσα του καθορίζοντας το ύφος, τις κινήσεις και τις πράξεις του -κατ επέκταση τη συμπεριφορά και τις εκδηλώσεις της ομάδας, του κόσμου, της ανθρωπότητας ολόκληρης. Ο συγγραφέας, όμως, ψύχραιμος και αποστασιοποιημένος, δεν μένει μόνο στον επιδερμικό εντοπισμό του «συμπτώματός» του, ως μία αξιοπερίεργη και αλλόκοτη, κτηνώδης παρέκκλιση της φύσης. Ο διερευνητικός του οφθαλμός διεισδύει θαρραλέα σε όλες τις περιοχές, «νόμιμες και απαγορευμένες», του ανθρώπινου τοπίου, κατορθώνοντας έτσι να εντοπίσει και να συλλάβει κάτι από την απεραντοσύνη του μυστηρίου της κοσμικής δημιουργίας, μυστήριο φαινόμενο της οποίας είναι και ο άνθρωπος ως «υλικοπνευματική» οντότητα. Οι προκλητικές ιστορίες του που το προσεγγίζουν και το ιχνηλατούν σφαιρικά και πολύπλευρα είναι όλες αντλημένες από την «καυτή» πραγματικότητα, την οποία, μέσα από τη λογοτεχνική τους μετουσίωση, ανατέμνει τολμηρά, φτάνοντας ενίοτε, στις καλύτερες στιγμές του, ώς τα απώτατα βάθη του οργανισμού.
Το διαπιστώνει κανείς στο ανά χείρας μυθιστόρημά του, η δράση του οποίου ξεδιπλώνεται στο θλιβερό περιθώριο του οξειδωμένου αμερικανικού ονείρου, εκεί όπου κατοικούν «οι ραγισμένες καρδιές, το κουρελιασμένο ηθικό και η πληγωμένη σκέψη», μάλλον ανίατα «νοσήματα» που «δεν γιατρεύονται ούτε με νάρθηκες ούτε με γύψους ούτε με το χρόνο ούτε με θαυματουργά φάρμακα». Αλλα με την αγάπη, θα σπεύσουν να διακηρύξουν οι διάφοροι υποκριτές επαγγελματίες «Καλοί Σαμαρείτες».
Οι εκπρόσωποι, όμως, της αμοραλιστικής «ωφελιμιστικής βιοηθικής», στην οποία κατά βάθος ανήκουν, και για την οποία «κάποια μέρα, τα μεγάλα πανεπιστήμιά μας θα υποχρεωθούν να ξεπλύνουν την ντροπή τους που έχουν τιμήσει και έχουν διαδώσει θεωρίες ηθικιστών, οι οποίες δικαιολογοούν και διευκολύνουν τη θανάτωση των αναπήρων, των αδύναμων και των ηλικιωμένων» -τονίζει ο συγγραφέας- έχουν τελείως διαφορετική άποψη. Οχι μόνον αυτοί, διατείνονται οι διάφοροι «απόστολοί» της, αλλά ακόμη και βρέφη που παρουσιάζουν προβλήματα ακόμη και ήπιας μορφής, πρέπει να αφήνονται να πεθάνουν. Διότι η ζωή, ο κόσμος, η ανθρωπότητα ολόκληρη ανήκει μόνο στους «δυνατούς», στους «επιτυχημένους», στους «σοφούς», στους «ευφυείς», στους «έξυπνους», στους «ωραίους», στους «υγιείς» τελικά. «Αυτή η φιλοσοφία», συνεχίζει ο συγγραφέας, «ενσωματώνει την απάνθρωπη ουσία του φασισμού και εκφράζει την περιφρόνηση για την ατομική ελευθερία για τους αναπήρους και τους αδύναμους, που έχει χαρακτηρίσει κατά το παρελθόν κάθε μορφή ολοκληρωτισμού».
Αυτή την αποκρουστική φιλοσοφία, λοιπόν, και τις επιπτώσεις της πάνω στον ανθρώπινο παράγοντα μελετά ο Ν.Κ. μέσα από τον προσχηματικό μύθο της δωδεκάχρονης Λεϊλάνι, με το νάρθηκα στο πόδι και το ατροφικό χέρι, της οποίας το θάνατο έχει αποφασίσει ο αμοραλιστής «διανοούμενος» με «επιστημονική κατάρτιση» πατριός της, φανατικός οπαδός και διαπρύσιος κήρυκας της «ωφελιμιστικής βιοηθικής». Γύρω τους, ωσάν σκοτεινός χορός μιας σύγχρονης τραγωδίας, κινούνται διάφορα πρόσωπα, ερειπωμένα θύματα ενός παρακμιακού κόσμου. Η ναρκομανής μητέρα της, μια ξοφλημένη φίλη της, ένα κακοποιημένο κορίτσι, ο ψυχωσικός θείος του, μια αδελφοκτόνος μέγαιρα, μια βρεφοκτόνος νοσοκόμα, αλλά και δύο δραπέτισσες του λαμπερού χολιγουντιανού ψεύδους και μια αγγελική ώριμη γυναίκα βουτηγμένη στις κινηματογραφικές φαντασιώσεις της και τέλος, το παιδί των άστρων, που εμφανίζεται ως άγγελος λυτρωτής από έναν ανύπαρκτο Παράδεισο.
Ο Ν.Κ. κατέρχεται στη σκοτεινιά της ανθρώπινης αβύσσου, που βρίσκεται ακριβώς πίσω από τις απατηλά λαμπερές βιτρίνες ενός κίβδηλου πολιτισμού που εθελοτυφλεί και κωφεύει εγκληματικά μπροστά στη διαπιστωμένα αποκρουστική εικόνα ενός κόσμου που είναι «γεμάτος τσακισμένους ανθρώπους». Το μυθιστόρημά του είναι η συγκλονιστική, η σπαραχτική κραυγή αυτών των ανθρώπων, μια παγκόσμια κραυγή πόνου, οργής, μίσους, απελπισίας, αλλά και καταγγελίας, και που λειτουργεί τελικά ως η κραυγή - οιμωγή του πάσχοντος ανθρώπου. Κι αν καλεί τον αναγνώστη του να την ακούσει, το κάνει όχι για να επιστήσει την προσοχή του στο έτσι κι αλλιώς σημαντικότατο μυθιστόρημά του, αλλά γιατί γνωρίζει ότι εκτοξεύεται μέσα από τα σπλάχνα όλων μας.
Οφείλουμε να την ακούσουμε.

ΜΑΚΗΣ ΠΑΝΩΡΙΟΣ
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - 20/06/2003

Αν διάβασες μέχρι εδώ να σου ζητήσω συγνώμη για τον χρόνο σου γλυκιά μου κοπέλα :)...ελπίζω να μην σε κούρασα ....σ ευχαριστώ για τα τόσο όμορφα λόγια σου για μένα .

Να έχεις μια υπέροχη βραδιά θα σου ευχηθώ !!!

Φιλιά !!!

kryos είπε...

@ Νεράιδα της βροχής

Χαίρομαι πολύ που με θυμήθηκες και πέρασες νεράιδα μου .... σ ευχαριστώ για την ευχούλα σου που ξέρω ότι είναι από την καρδιά σου ..... θα σου ευχηθώ κι εγώ τα καλύτερα να είναι μπροστά κι ότι επιθυμείς ( θέλω πρώτο τραπέζι πίστα σ αυτό το τελευταίο ...σου το έχω ξαναπεί...θα είναι κάτι που θα θυμάμαι και στην επόμενη ζωή μου :))

Φιλιά βρόχινα βεβαίως βεβαίως :)

ποντίκι είπε...

Ας μην μείνει κανείς μόνος του , τη στιγμή που χρειάζεται μια αγκαλιά........

Ναι ετσι πρέπει να ειναι

kryos είπε...

Σοφία μου δεν σε πήρα χαμπάρι και άργησα να απαντήσω ...χαίρομαι που πέρασες ....νομίζω ότι το επόμενο διάστημα θα πολλαπλασιαστούν οι αγκαλιές σου :) .... πάντα ευτυχία δίπλα και μέσα σας !!!

Dee Dee είπε...

Καλοκαιριασε Ηλια μου

ευχομαι να εισαι καλα και να περνας ομορφα ο,τι κι αν κανεις!!

Για μια καλημερα περασα και να αφησω ενα κρυο φραπεδακι να σε δροσισει :)

Καλημερααα!

κοκκινη κισσα είπε...

πέρασα για μία καλησπέρα ....απόλαυσα τίς ομορφες στιγμές των τρυφερών μας φίλων και
καληνυχτίζω με ενα ευχαριστώ ..για την επίσκεψη αυτή

kryos είπε...

Καλησπέρα καλή μου Κατερίνα !!!

Ο φραπές σου υπέροχος και ότι ακριβώς χρειάζομαι τι στιγμή αυτή που σου γράφω ...λέω μάλιστα να κάνω έναν τώρα και να τον πιω στην υγειά σου :)

Σ ευχαριστώ που με θυμήθηκες και πέρασες ... χάθηκα το τελευταίο διάστημα και μου λείπετε όλοι πολύ .



Να έχεις μια υπέροχη βραδιά θα σου ευχηθώ ... κι ένα υπέροχο ξεκούραστο ανέμελο καλοκαίρι !!!

Φιλιά κούκλα μου !!!

kryos είπε...

@ Κόκκινη Κίσσα

Καλησπέρα κίσσα μου καλή ...εγώ θέλω να σ ευχαριστήσω που πέρασες ...η έλλειψη χρόνου το τελευταίο διάστημα μ έχει αποσυντονίσει ... θέλω να έρθω κι εγώ από σένα και θα το κάνω με την πρώτη ευκαιρία ...πάντα μου αφήνει όμορφη αίσθηση, η επίσκεψή μου στο ιδιαίτερο ψηφιακό "σπιτικό" σου .

Να έχεις μια υπέροχη βραδιά θα σου ευχηθώ !!!

Φιλιά !!!

✿ margarita είπε...

Mια αγκαλιά τυλιγμένη με τα πέπλα της Αγάπης..δεν νομίζω να υπάρχει ομορφότερο απ αυτό!

Καλώς σε βρίσκω!

kryos είπε...

Καλώς ήρθες από το φτωχικό μου Μαργαρίτα ....θα χαρώ κι εγώ να τα λέμε ...ο χρόνος μου μειώθηκε τόσο πολύ το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα να μην μπαίνω τόσο συχνά εδώ .... ευελπιστώ ότι κάποια στιγμή θα αλλάξουν τα πράγματα ....η γειτονιά μας είναι πολύ όμορφη .

Να έχεις ένα όμορφο βραδάκι θα σου ευχηθώ !!!

ποντίκι είπε...

Πανέμορφα χρώματα.
Καλησπέρα

zoro είπε...

έχω ακούσει ότι ερχόμαστε μονοι και έτσι πάλι φεύγουμε
ας μην τουλάχιστον ζούμε και μονοι.
μα κάτι δεν μου στέκει σε αυτό. δεν νομίζω ότι ερχόμαστε
μονοι, ποτε δεν το ένιωσα αυτό όσο πίσω θυμάμαι αλλα
ούτε μονοι φεύγουμε ίσως. θα δείξει.. σίγουρα όμως
μονοι εδώ δεν είμαστε, τουλάχιστον έχουμε τον εαυτό μας
τον χειρότερο εχθρό, τον καλύτερο φίλο.

φτερό στον άνεμο... είπε...

Αγαπητέ κρυούλι, όπως είπε και ένας φίλος σου, μόνος κρύος δεν είσαι, όλα ζεστά είναι εδώ μέσα, οι μουσικές, τα λόγια, οι εικόνες. Σε ευχαριστώ και από δω για το πέρασμα, σε είχα συναντήσει ξανά σε κάποιο ιστολόγιο θυμάμαι, μα, ενώ μου άρεσαν τα σχόλιά σου, δεν σε είχα επισκεφτεί, και ξέρεις γιατί; Με τρομάζουν οι μάσκες, ναι, βλακεία θα μου πεις το ξέρω, έτσι κι αλλιώς, όλοι από μία μάσκα φοράμε, και ας μην το δείχνουμε. Και οι μάσκες αυτές είναι που τελικά μας στερούν τις αγκαλιές, τις αλήθειες, τα δάκρυα, τις ζωές μας. Η δική σου μάσκα όμως τώρα δεν θα με τρομάζει γιατί τώρα ξέρω, ίσως και να 'σαι ο μόνος ανάμεσά μας που δεν τη φορά...Να είσαι καλά :)

kryos είπε...

Κοίτα κοίτα που υπάρχουν εδω σχόλια που τώρα ανακάλυψα και δεν έχω απαντήσει εδώ και μήνες ... ελπίζω να με συγχωρέσει ο φίλος μου ο zoro και η φίλη μου και συγχωριανή Σοφία που δεν τα εντόπισα νωρίτερα .... τώρα θα ήταν άτοπη οποιαδήποτε απάντηση ..

Εσάς κυρία μου που μπήκατε εδώ προσφάτως θα σας ευχαριστήσω για τα τόσα καλά σας λόγια ... δεν ξέρω αν τα αξίζω αλλά θα τα καλοδεχτώ :)

Η μάσκα είναι από την ταινίας V for vendetta ( http://www.cinemanews.gr/v5/movies.php?n=3436 )..... αν δεν την έχεις δει σου την συνιστώ και είμαι σίγουρος θα συμπαθήσεις τη συγκεκριμένη μάσκα :) ...στο τέλος της χιλιάδες κόσμος τη φοράνε , ένας από αυτούς κι εγώ :)

Εχεις δίκιο σε ότι λες για τις απώλειες που έχουμε φορώντας μάσκες στην καθημερινότητά μας ...για πολλούς είναι απλά θέμα επιβίωσης , άλλοι το κάνουν ασυνείδητα και είναι ακόμη χειρότερο ... και λένε ότι μια μασκα που τη φοράς για πολύ καιρό στο τέλος γίνεται πρόσωπο ..εγώ προσπαθώ να εχω συνείδηση των ρόλων μου και να είμαι όσο γίνεται αληθινός ( περίεργη λέξη αυτή ) εσύ ? φοράς μάσκες ?

Θα σου ευχηθώ ένα υπέροχο βραδάκι κούκλα μου ...να περνάς , θα χαρώ να τα λέμε ... και να μην κρύβεις τα σχόλια σου :)