Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Παίζω με ότι αγαπώ !!!





Όλη η γειτονιά ενθουσιάστηκε με το καινούριο παιχνίδι που έσπασε ρεκόρ αναρτήσεων .... μας αρέσει να δηλώνουμε τελικά τα πράγματα που αγαπάμε , ίσως μας αρέσει να ακούμε τον εαυτό μας να το λέει , κάπως σαν να τα ξορκίζουμε να παραμείνουν δίπλα μας .... η ζωή μας είναι μια ζυγαριά , από την μια όλα εκείνα τα στενάχωρα "πρέπει" στους ρόλους που καλούμαστε να φέρουμε σε πέρας , από την άλλη κάθε τι αγαπημένο που μας ισορροπεί και μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε .


Καλεσμένος κι εγώ λοιπόν από αρκετούς φίλους ....την Talisker , τον Οδοιπόρο , την kovovoltes και την kaya (και ίσως από κάποιον άλλο φίλο που δεν αντιλήφθηκα κι ας με συγχωρέσει ), αποφάσισα να συμμετέχω και να φέρω εδώ τα δικά μου αγαπημένα πριν έρθουν τα Χριστούγεννα κι έχετε ξεχάσει όλοι σε ποιο παιχνίδι αναφέρομαι . :)


Ας ξεκινήσω λοιπόν τάχιστα για να μην σας καθυστερώ ......






1 . Μου αρέσει και αγαπώ το "παιχνίδι" της ζωής ... δεν είναι τίποτε περισσότερο η ζωή μας , ένα μεγάλο Παιχνίδι που δεν ξέρουμε ποιος μας έβαλε να παίξουμε , ούτε το πότε θα το εγκαταλείψουμε ..... το μεγάλο αυτό παιχνίδι διαιρείται σε επιμέρους μικρότερα παιχνίδια (άλλοτε ευχάριστα και άλλοτε δυσάρεστα) , το καθένα με τη δική του σημασία .... αυτό που δεν μπορεί κανείς να μας πάρει είναι η στάση μας απέναντι στα πράγματα , με άλλα λόγια ο προσωπικός τρόπος παιχνιδιού μας .


Μάλιστα σκέφτηκα με την ευκαιρία αυτή να φέρω ένα παράδειγμα και να κάνω μια (ελπίζω) μικρή παρένθεση εδώ .... θα μου επιτρέψετε λοιπόν να σας βάλω να παίξετε ένα τέτοιο επιμέρους παιχνίδι που θα το ονομάσω αρχικά "βρες τα όμοια " κι αργότερα θα του αλλάξω όνομα .....το γιατί θα το καταλάβετε στην πορεία :)

Δύο στήλες λοιπόν κι από 3 link η καθεμιά ..πατάτε πρώτα αριστερά και μετά τυχαία σε κάποιο δεξιά .... ψάχνουμε το όμοιο.... άντε , εύκολο είναι ..



Α--------------------1


Β -------------------2


Γ -------------------3



Για όσους βαριούνται και ανυπομονούν , η σωστή λύση είναι Α - 2 , Β - 3 , Γ - 1 ..... και τώρα θα αλλάξουμε το όνομα του παιχνιδιού και θα το ονομάσουμε "βρες το στον παλιάτσο " ..... γιατί ο κύριος δεν αντιγράφει μόνο ολόκληρες αναρτήσεις , κάνει και συρράψεις, κολάζ παραγράφων και αντιγραφές φράσεων ( εντάξει οι απλές λέξεις δεν έχουν copywright ) .... όπως θα δείτε εδώ η τρίτη και τέταρτη παράγραφος είναι η τελευταία παράγραφος αυτού του κειμένου της Αναστασίας .... και μάλιστα έχει ντύσει τη δική του και με όμορφη αφιέρωση ...... " το τελευταίο κείμενο ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ .............. " .


Νομίζω ότι αν ψάξετε εκεί , όλο και κάτι δικό σας θα ανακαλύψετε .... ο κύριος δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει στο mail που του έστειλα και του ζητούσα να επανορθώσει και τουλάχιστον να βάλει την πηγή εκ των υστέρων .... στο δικό μου κείμενο διάλεξε κομμάτια ( maya μου που δεν μπόρεσες τότε , πήγαινε εκεί να διαβάσεις την περίληψη :)) , άλλαξε την αφήγηση από τρίτο πρόσωπο σε πρώτο και έβαλε την ανάρτηση σ αυτές με την ετικέτα "σκέψεις" ..... υπάρχουν αναρτήσεις του με την ετικέτα "αντιγραφές" αλλά εκεί έχει αναρτήσει "επώνυμες" , ευτυχώς δεν έφτανε το θράσος του μέχρι το σημείο να οικειοποιηθεί την "ασκητική" του Καζαντζάκη .



Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με το να ταξιδεύει ένα δικό μου κείμενο ανώνυμα στις λεωφόρους του διαδικτύου , άλλωστε έτσι γράφω , ανώνυμα μ ένα μικρούλι ψευδώνυμο .... και κατά κάποιο τρόπο αισθάνομαι ότι είναι τιμή μου να αγγίξουν δικές μου λέξεις κάποιον τόσο πολύ ώστε να τις νιώθει ως δικό του κομμάτι .... δεν γουστάρω όμως ο οποιοσδήποτε και δίχως να με ρωτήσει να πουλάει μούρη εδώ δίπλα μου με κίνδυνο να χαρακτηριστώ εγώ αντιγραφέας δικός του .... γιατί όλο αυτό γίνεται εσκεμμένα , δεν στοιχίζει ούτε σε κόπο ούτε σε χρόνο να βάλεις εκεί στο τέλος το όνομα αυτού που μπήκε στη διαδικασία να εκφράσει την ψυχή του ... απλά και μόνο από ευαισθησία για να τον προστατέψεις από την κατηγορία που ανέφερα πριν .... έχουμε πήξει στους δήθεν ευαίσθητους , στο ψεύτικο , στο είδωλο , φτάνει πια "φίλε" μου ..... φτιάξε κάτι δικό σου , θα σου κάνει καλό ..... αυτό είναι το όμορφο του blogging , η έκφραση , τα υπόλοιπα υπηρετούν σκοπιμότητες .



Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν γιατί σας κούρασα ( το ξέρω ) και για να ξαναμπώ στο πνεύμα του αρχικού παιχνιδιού , θα πω και πάλι την πρώτη μου αγάπη χαμογελώντας :) .... την αγάπη μου για τη ζωή και για τα όσα αυτή φέρνει .... κατά μια έννοια δεν έχουμε τίποτε άλλο εκτός από αυτή τη συμμετοχή ( και την ευθύνη που κουβαλάει , φίλε μου ) .



2 . Αγαπάω να με αγαπούν αγαπημένα πρόσωπα .... να βλέπω στα μάτια τους αγάπη , να την αισθάνομαι στο πετσί μου , να θέλω να τους προσφέρω , να νιώθω ότι αξίζει το να δίνομαι .... δεν είναι εύκολο να έχεις τέτοιους ανθρώπους δίπλα σου .... αν έχεις διάθεση , λένε, μπορείς να "φτιάξεις" εσύ μερικούς τέτοιους με τη δική σου συμπεριφορά .... έτσι λένε , εγώ ομολογώ ότι δυσκολεύομαι :)



3 . Αγαπώ τους "Τους σταθερούς, ζεστούς, καλλιεργημένους, ευγενικούς και δοτικούς ανθρώπους!!! " ( κλεμμένο από την Talisker :) ) .... Καλά Ελένη μου , μη βαράς , το ξέρω ότι έχεις και το Νο 2 αλλά τι να κάνω που αγαπάμε τα ίδια πράγματα ? :) ..... μου αρέσουν λοιπόν οι άνθρωποι που έχουν καθάριο βλέμμα χωρίς δεύτερες σκέψεις από πίσω ( αυτό κλεμένο από την kovovoltes , εδώ όμως έχω ζητήσει και την άδεια ) :)



4 . Αγαπώ πολύ τις συζητήσεις με τους ανθρώπους του Νο 3 ..... συζητήσεις με ενσυναίσθηση που μπορούν να πάνε σε βάθος , με αλληλοκατανόηση και συναισθηματική φροντίδα ..... εκεί που ο χρόνος χάνεται και η επικοινωνία γεμίζει την ατμόσφαιρα με κείνο το αδιόρατο υλικό που κάνει τις ενεργειακά φορτισμένες λέξεις να γίνονται κατανοητές .




5. Αγαπώ να παίζω με τα αντίθετα ..... να κρυώνω για να απολαμβάνω μετά κάθε μορφής ζεστασιά που θα βρεθεί στον δρόμο μου , να διψάω για να ευχαριστιέμαι εκείνο το ποθητό δροσερό νερό , να κουράζομαι τόσο ώστε να λιώνω όταν θα ξαπλώσω επιτέλους στο κρεβάτι μου ..... δεν μου αρέσει να ζω σε "ιδανικές συνθήκες" θερμοκρασίας και υγρασίας συνεχώς ... ούτε να ταίζομαι σε τακτά χρονικά διαστήματα .... μου αρέσει η ελεγχόμενη ταλαιπωρία , σε κάνει να νιώθεις πιο ζωντανός και δίνει χρώμα στην καθημερινότητα .... άσε που ο χρόνος κυλάει πιο αργά .... μείνε νηστικός και θα δεις ότι στην δεύτερη μέρα θα συμπιεστεί χρόνος βδομάδας . :)



6. Αγαπώ το διάβασμα .... ψυχολογία , φιλοσοφία , μεταφυσική , καλή επιστημονική φαντασία μετρημένη σε καντάρια φαντασιοπληξίας .... διαβάζω ανάλογα το ύφος του συγγραφέα , δεν μου αρέσουν οι δάσκαλοι που κάθονται σε θρόνους ούτε οι ξερόλες ...μου αρέσουν όσοι αυτοσαρκάζονται , όσοι αμφισβητούν , όσοι έχουν την λάμψη του αναζητητή στα μάτια τους .... όσοι λένε την άποψή τους χωρίς διάθεση να πείσουν , όσοι συζητούν τις επιφυλάξεις τους απέναντι στις πεποιθήσεις τους ..... σε τέτοια θέματα κανείς δεν είναι σε θέση να "ξέρει" , μόνο να υποθέτει .





7 . Αγαπώ πολύ πολύ το νερό σε κίνηση .... τη βροχή ( όσο πιο δυνατή τόσο καλύτερα ) , το κύμα ( να βρίσκομαι στην ξηρά όμως και να μην πρόκειται για τσουνάμι ) , τα ποτάμια ( πάλι να βρίσκομαι έξω , εκτός κι αν είμαι εξπέρ στο καγιάκ που δεν είμαι ) .... ακόμη καλύτερα όλα αυτά με την απαραίτητη δόση ομίχλης , σκοτεινιάς κτλ κτλ .... ο δυνατός ήλιος ακόμη κι αν παιζει με τα σύννεφα στον ουρανό , μειώνει τα ποσοστά ευχαρίστησής μου με δραματικό τρόπο ( όχι , δεν μεγαλώνουν τα δόντια μου στην πανσέληνο )







8 . Αγαπώ τα φυτά μου , είναι απίστευτα ζωντανά και προσαρμοστικά .... κινούνται υπέροχα , κάνουν άμυνες όταν χρειάζεται , επιτίθενται όταν χρειάζεται , οργανώνονται .... απλώς ο χρόνος τους δεν μπορεί να ταιριάξει με τον δικό μας και κάνει να φαίνεται στα μάτια μας πολύ πολύ αργή η κινησή τους .... φανταστείτε μια τίγρη σε slow motion , ακίνδυνη αλλά πάντα όμορφη και πάντα ζωντανή .... μου αρέσει να τα περιποιούμαι , να τα φροντίζω , να τα πολλαπλασιάζω ...να παίζω με τα χώματα , να φυτεύω σπόρους , να γίνομαι κοινωνός του θαύματος της δημιουργίας .





9. Αγαπώ τον προσωπικό μου χώρο , τη φωλιά μου .... εκεί που θα χαθώ απ όλα όταν νιώσω την ανάγκη , εκεί που θα γεμίσουν οι μπαταρίες μου , εκεί που θα απολαύσω τη σιωπή και την ησυχία .



10 . Αγαπώ την φωτογραφία σαν αποτύπωση συναισθημάτων και στιγμών .... δεν με ενδιαφέρει και τόσο η τεχνολογία της καθώς αλλάζουν οι εποχές όσο αυτή καθαυτή ο αποτύπωση .... έχω πολύ αγαπημένες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με φτηνά κινητά , κυνηγάω την εικόνα που περνάει και χάνεται .... σε αυτή την ανάρτηση οι λίγες φωτογραφίες δικές μου .... ελπίζω να σας αρέσουν .




Θα καλέσω με τη σειρά μου όλους όσους δεν έχουν παίξει και έχουν τη διάθεση ..... στα παιχνίδια λέμε , ναι ... με χαμόγελο πάντα :)


update 1


Σήμερα το πρωί και μετά από την δημοσίευση της ανάρτησης πήρα δυο mail
απο τον "παλιάτσο" .... δεν τον ρώτησα αλλά αποφάσισα να τα βάλω εδώ ως αντίλογο
σε ότι εγώ έχω γράψει .


"
σε διαβάζω χρόνια, μαζί με άλλους ποιητές.
Λατρεύω την κατάθεση ψυχής σου,
σημειώνω λέξεις ή φράσεις που μιλούν στην καρδιά μου
σ' ένα τετράδιο μου, χωρίς να γράφω την πηγή
δίπλα για να ξέρω που διάβασα αυτό τον στίχο.
Αυτό είναι το λάθος μου.
Κι όταν γράφω, προστρέχω και παντρεύω
κάποιο στίχο που μ' αρέσει απ' το τετράδιο μου.
Πες μου το κείμενο ή τον στίχο που σου ανήκει
και θα αναφερθώ στην πηγή.
Δεν είμαι ποιητής, ούτε υπογράφω τα κείμενα
του παλιάτσου. Δεν εκδίδω βιβλία ποίησης
ούτε προσβλέπω σε επαγγελματική αξιοποίηση
των συναισθημάτων μου.
Συγχώρησε με αν με οποιονδήποτε τρόπο
σε στεναχώρησα ή σε έβλαψα.
Σ' ευχαριστώ "


"
καλημέρα και πάλι,
Λυπάμαι που δεν άνοιξα το Γιαχου χθες
και μόλις σήμερα το πρωί διάβασα το μνμ σου.
Μπήκα στη σελίδα σου και ντράπηκα
για όσα γράφεις για μένα. Έχεις δίκιο.
Θα γράψω σήμερα όλες τις επισημάνσεις
που αναφέρονται στην ανάρτηση σου.
Παράλληλα θα είμαι κι εγώ καυστικός
σε όσους/ες αντιγράφουν δικούς μου
στίχους ή και ολόκληρα κείμενα
χωρίς την άδεια μου. Και πίστεψε με είναι πολλά
που έχω δει ως τώρα, ποτέ όμως δεν έδωσα
την απαιτούμενη προσοχή, ούτε με πείραξε.
Δεν είναι δικαιολογία αυτό. Έτσι αισθάνομαι
κι έτσι σου γράφω."


Η αλήθεια είναι ότι για μένα είναι αγκάθι το κομμάτι εκείνο της
ανάρτησης , δεν το δημοσίευσα εύκολα και μάλιστα χτες
αργά τη νύχτα ήμουν έτοιμος να το σβήσω .... όμως μια τελευταία
βόλτα από το blog σου φίλε μου και βλέποντας για μια ακόμη φορά
ότι μιλούσες σε πρώτο πρόσωπο ( εγώ το είχα γράψει σε τρίτο )
με δικές μου φράσεις , με θύμωσε .

Ελπίζω να με καταλαβαίνεις , ο σκοπός μου σε καμμιά περίπτωση
δεν ήταν η "κατακραυγή " , αποκλειστικό μου κίνητρο η αίσθηση
που αποκόμισα από κει μέσα και που όριζε "απάντηση"
για να μπορώ να είμαι ήσυχος .


update 2

Στην αρχή θύμωσα , μετά ένιωσα τύψεις γι αυτή μου την "επίθεση" ..... τώρα σιγά σιγά
αρχίζω να το διασκεδάζω :)

Μετά από όλο αυτό το σκηνικό , ο κύριος "παλιάτσος" , πήγε στην επίμαχη ανάρτηση
κι έγραψε από κάτω :

"κείμενο εμπνευσμένο από το blog
"kryos-gr.blogspot.com""

Γενική αναφορά σ ένα ολόκληρο blog , χωρίς link για να μπορέσει
ο αναγνώστης να δει τι είναι αυτό τελικά
που τέλος πάντων τον ενέπνευσε .... ο κύριος έχει δεθεί
με το κείμενο μου , δεν μπορεί με τίποτε
να το αποχωρισθεί :))



Αλλά ακόμη κι έτσι ....



Να με συγχωρήσετε ρε παιδιά αλλά αυτό εδώ το κείμενο :



"Ήταν αργά . Για μια ακόμη φορά είχα ξεχαστεί όρθιος να κοιτάζω τη θάλασσα απ’ το μικρό μπαλκόνι, μιας θάλασσας που απλωνόταν πέρα μακριά στο βάθος. Όπως κάθε βράδυ τέτοια ώρα , έτσι και σήμερα ένιωσα να με τυλίγει εκείνη η γλυκιά , γνώριμη , κούραση ...... μια κούραση που όμως σήμερα κατά περίεργο τρόπο δεν έσερνε μαζί της την παραμικρή υποψία νύστας .. κτλ κτλ κτλ κτλ "


είναι απλώς εμπνευσμένο από αυτό ?


"Ήταν αργά ..... για μια ακόμη φορά είχε ξεχαστεί όρθιος να κοιτάζει τη θάλασσα που απλωνόταν πέρα μακριά στο βάθος ....... όπως κάθε βράδυ τέτοια ώρα , έτσι και σήμερα ένιωσε να τον τυλίγει εκείνη η γλυκιά , γνώριμη , κούραση ...... μια κούραση που όμως σήμερα κατά περίεργο τρόπο δεν έσερνε μαζί της την παραμικρή υποψία νύστας κτλκτλκτλ "





Η δεν ξέρω εγώ καθόλου ελληνικά ή κάποιος μας έχει για πολύ ηλίθιους εδώ μέσα !!!




Ξέρεις τι κάνω εγώ φίλε μου όταν με εμπνέει μια ανάρτηση ?

Γράφω ένα ( όσο μπορώ ) όμορφο σχόλιο !!



Σε παρακαλώ να σβήσεις όλες τις αναρτήσεις που έκλεψες ....δεν σου ανήκουν
με κανέναν τρόπο .... κράτα όσα έγραψες εσύ .... δεν θα είναι
πολλά φαντάζομαι αλλά θα είναι δικά σου .

Και μπορεί τότε να νιώσεις και λίγο περήφανος .












77 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλημέρα σας...

Αγαπάω τους ανθρώπους που ακόμη και με αυτό τον μέσο το bloging δεν χάνουν την ευκαιρία να κολυμπούν στα βαθιά, απολαμβάνοντας το καλύμπι και όχι να διαβάζουν 2 σειρές πάνω, 2 κάτω και ένα άσχετο σχόλιο που θα περιμένει απάντηση ανάγκης.


Με τον εν λόγω κύριο είχα από την αρχή κάποιες αντισυγκουόμενες συμπεριφορές που απλά στον έβαλαν στο περιθώριο... άσε που ποτέ δεν τον κατάλαβα... τι πραγματικά θέλει...

Για τις φωτογραφίες σου τολμώ να πω ότι κάθε φορά που φιλοξενούμε εδώ... αντιγράφω και μία δύο... όχι για αναρτήσεις... αλλά επειδή αν η ομορφιά είναι εν κινήσει... οι φωτογραφίες σου την προλαβαίνουν στην στιγμή αποτυπώνοντας όψεις σου...

Για τα 10 Α σου, δεν έχω λόγια... απλά να πω ότι σχεδόν ταυτιζόμαστε στο 6... αν και το γνώριζα αυτό μέσα από την γραφή σου... καθώς όταν βρίσκεις ένα κομμάτι σου έξω... το αναγνωρίζεις...

Τελειώνοντας ομολογώ ότι δεν περιμένα να παίξεις στο παιχνίδι ... ίσως και για αυτό σε κάλεσα...

Παίζουμε με ότι αγαπάμε; Λίγο δύσκολο ε;

Dee Dee είπε...

Ηλια μου ομορφε

γελασα πολυ με τον παλιατσο :):):):)
Δεν ηξερα οτι υπαρχουν τετοια φαινομενα στο μπλογκοχωριο μας :):) ....αν και τωρα που το σκεφτομαι νομιζω κατι ειχε αναφερθει και παλιοτερα, αλλα πρωτη φορα ειδα εγω τετοια αντιγραφη :):)
Σε αυτους τους ανθρωπους αξιζει μονο να τους ευχηθεις "Get a life" (μου αρεσει περισσοτερο στα αγγλικα αυτη η εκφραση) και να μην ξανασχοληθεις. Νομιζω απο τις ημερομηνιες και μονο, φτανει να καταλαβει καποιος, ποιος κανει την αντιγραφη .

Αγκαλιασα οσα αγαπας. Τοσο ζεστα... καθε που διαβαζα μια παραγραφω , ελεγα απο μεσα μου ενα "Αχ ναιιιιι"....
εκει που μιλας για τους ανθρωπους που παργαματικα μας αγαπουν και πραγματικα αγαπαμε, τις συζητησεις μαζι τους με σεβασμο. Που εχουν διαθεση να σε αγκαλιασουν στα λαθη και να βρειτε μαζι το σωστο και οχι να σε λιθοβολησουν "απο αγαπη" :)

Λατρεψα το να αγαπας την ελεγχομενη ταλαιπωρια!!! Και ζηλεψα και θα την αγαπω κι εγω .... ισως ηδη να συνεβαινε, ισως να αρχισω τωρα :)

Με τα φυτα τωρα κανω μια νεα αρχη. Μετακομιζω σε ενα μηνα κι εχω σκοπο να βαλω φυτα στο καινουριο σπιτι. Θελω τοσο πολυ να τα αγαπησω για να χαιρομαι την ομορφια τους!

Η φωτογραφια..... εχω παιξει πολλες φορες μ' αυτη τη λεξη. Στιγμες, πολλα κλικ .... παραπλανητικα, αληθινα, στημενα, αυθορμητα, στασιμα, σε κινηση.... Μου αρεσουν τα κλικ.... χωρις θεωρια :)

Κι επισης λατρευω κι εγω τους προσωπικους μου χωρους, νιωθω οτι εχει περισσοτερο οξυγονο εκει :):)

Εκει που διαφωνουμε ειναι στο φως.... μου αρεσει πολυ η ομιχλη και η συννεφια, αλλα τα τελευταια χρονια εχω καταλαβει οτι ειμαι περισσοτερο παιδι της μερας, παρα της νυχτας που αναλωνομουν καποτε :)

Επαιξες υπεροχα φιλε μου Ηλια!!

Καλη σου μερα!!!!

Tali είπε...

ax!! και ειναι και πρωι και μολις εκανα καφε
αυτο με τις γραμμουλες δεν το καταλαβα...
το παιρνω απο την αρχη::))

επαιξες παντως !!!!!

σε ευχαριστω χιλια
(ξαναρχομαι:)

Dee Dee είπε...

Ειδα και τις φωτογραφιες ολες σε μεγενθυση.... ξαπλωμενος τις βγαζεις;; :):)

Αυτη με τα κλαδια του δεντρου να την κλεψω που την ερωτευτηκα;;

xxxxxxxxx

Αλεξάνδρα είπε...

Αχ Ηλία!

Κι αν δεν είχαμε ξαναζήσει στιγμές απάτης. Αφιερώνω στον παλιάτσο το τραγουδάκι του Σαββόπουλου με μουσική Bob Dylan
"ο παλιάτσος κι ο ληστής" γιατί μάλλον ο "φίλος" ήθελε τον ρόλο του ληστή στη ζωή μα δεν το ήξερε. Εύχομαι να βρει τον ρόλο που του αρμόζει στη ζωή και την αυτοπεποίθηση πως μπορεί να κάνει πράγματα το ίδιο σπουδαία με αυτά που κλέβει:

Θα υπάρχει μια διέξοδος,
είπε ο παλιάτσος στο ληστή
Κι αν σου 'χει μείνει μια σταλιά ντροπή,
δώσε λιγάκι προσοχή

Εμπόροι πίνουν το κρασί μας,
και κλέβουνε τη γη
Εσύ είσαι η μόνη μας ελπίδα,
σε περιμένουμε να 'ρθεις

Τα παίρνεις όλα πολύ στα σοβαρά,
ήταν τα λόγια του ληστή
Έχουν περάσει όλα αυτά
πάει καιρός πολύς

Εδώ απάνω στα βουνά
δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή
Για ό,τι έχει κερδηθεί
για ό,τι έχει πια χαθεί

Πάνω απ' του κάστρου τη σκοπιά,
οι πρίγκιπες κοιτούν
Καθώς γυναίκες και παιδιά,
τρέχουν για να σωθούν

Κάπου έξω μακριά
ο άνεμος βογκά
Ζυγώνουν καβαλάρηδες
με όπλα και σκυλιά

Θα υπάρχει μια διέξοδος,
είπε ο παλιάτσος στο ληστή
Κι αν σου 'χει μείνει μια σταλιά ντροπή,
δώσε λιγάκι προσοχή

Εμπόροι πίνουν το κρασί μας,
και κλέβουνε τη γη
Εσύ είσαι η μόνη μας ελπίδα,
σε περιμένουμε να 'ρθεις....

Οι αγάπες σου είναι και δικές μου αγάπες.

Υπενθυμίζω μόνο, ότι η αγάπη η αληθινή όχι του παλιάτσου, ζει μαζί με την ελευθερία και δεν πνίγει, δεν απαιτεί, δεν καθ-ορίζει.

Ολους τους χωράει η ζωή, όλους!

Χαίρομαι που μαζευόμαστε πάλι σιγά σιγά.

Και τώρα πάω να παίξω κι εγω!

Margo είπε...

Και εγώ δεν περίμενα να παίξεις Ηλία αλλά ευτυχώς το έκανες.. στο τρία, στους ζεστούς δοτικούς καλλιεργημένους ευγενικούς και δοτικούς σε έχω εντάξει και μετά από αυτήν την ανάρτηση στους ανθρώπους με χιούμορ:))

Όσον αφορά τον παλιάτσο πολύ καλά έκανες και το δημοσιοποίησες, υποθέτω δε περίμενε πως κάποιος θα τον "τσακώσει". Προσωπικά μπερδεύομαι όποτε τον διαβάζω.. οι δανικές σκέψεις και η προσπάθεια να τις κάνεις δικές σου καταλήγουν σε φτηνή απομίμηση. Είναι λυπηρό γιατί το κάνει αυτό δεν δίνει την ευκαιρία στον εαυτό του να εκφραστεί.

Οι φωτογραφίες σου είναι στ' αλήθεια πανέμορφες, είναι εσύ και συμπληρώνουν άψογα την παρουσία σου εδώ.
Τελικά αυτό το παιχνίδι το λάτρεψα από τις δικές σας συμμετοχές:)

Καλή σου μέρα!!!

Unknown είπε...

Krye μου,
καλημέρα μας.

Όμορφα τα σ'αγαπώ σου, πως θα μπορούσε αλλιώς ...

Με το 10ο θα ταυτιστώ απόλυτα, ακριβώς έτσι όπως το διατυπώνεις. Εκεί είναι η μαγεία της φωτογραφίας.

μμμ στα δικά μου σ'αγαπώ υπάρχει το Νο 8 που λέει: Αγαπάω τα "καθαρά" λόγια και το ξαναγράφω εδώ αντί άλλου σχολίου για το πρώτο μέρος της ανάρτησής σου.
Ντρέπομαι να ... σχολιάσω κάτι άλλο. Είμαστε μεγάλα παιδιά ...

Tali είπε...

μισο!!

να πω δυο λογια για τον παλιατσο γιατι επιτελους καταλαβα !!

Παλαιοτερα σε εναν πολυ καλο μου φιλο τον Salvator καποια Βαμπίρια κατι ειχε αντιγραψει ολοκληρο κειμενο
σαν δικο της...και εγινε το "ελα να δεις" .
Θελω να πω πως δεν ειναι η πρωτη φορα που συμβαινει
και σιγουρα ουτε η τελευταια..εκανες ομως πολυ καλα που το ανεφερες για να ακουγεται η κατακραυγη..

οχι δεν ειναι κακο να ταξιδευουν τα λογια
το κακο ειναι να κλεβονται τα λογια
και να μην υπαρχει μια παραπομπη...
ενα κατι που πανω απο ολα δειχνει την ηθικη του αλλου και την αξιοπιστια του..
οταν αυτο δεν γινεται ειναι απλα ανηθικο !!!


Κατα τα αλλα δεν μου εχει τυχει ποτε να δω κειμενο μου και δεν ξερω αν και κατα ποσο θα τα παρω'

προσωπικα τα παιρνω πολυ χειροτερα και απιστευτα οοτνα βλεπω να αντιιγραφεται γενικα το στυλ μου..
και μαλιστα απο τυπισσες που ΔΕΝ μπορουν να το υποστηριξουν!!

Ο καθενας μας εχει εναν τροπο γραφης και καποια πολυ δικα του σημεια .. ε εχει και την οξυνοια να τα αναγνωριζει οταν τα βλεπει ατακτως εριμμενα εδω κι εκει ετσι οπως τα ρουχα του!!

Εκει λοιπον εγω τα βλεπω ολα κοκκινα και δεν μαζευομαι :)

Στην ουσια ομως . το μονο που αξιζει και στις δυο περιπτωσεις ειναι πρωτα το φτυσιμο και μετα η απαξια!!για να μην πω καλυτερα μονο η απαξια αλλα ως αιματωδης και χολερικος τυπος θελω και να κραξω!
ουφ!!!

επανερχομαι ακομα δε διαβασα τα δεκα τοση ωρα το ψαχνω::)_))

kovo voltes... είπε...

Αυτή η ελεγχόμενη ταλαιπωρία πολύ μου άρεσε...Μια χαρά τα πήγατε κύριε μου! Απολαυστική ανάλυση!!

kovo voltes... είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Mistress Hyde είπε...

Κι εγώ με την ελεγχόμενη ταλαιπωρία ενθουσιάστηκα.
Λίγοι άνθρωποι μπορούν να το καταλάβουν και να μην βιαστούν να τη χαρακτηρίσουν ως μαζοχισμό. Μερικές φορές, κρίνω, ότι είναι άκρως απαραίτητη. Και επιμορφωτική.
Καλημέρα σας.

maria είπε...

καλημερα

Εγραφα πολυ κ πολλα καποτε.. ημουν πληγωμενη, μονη και εβγαιναν διάφορα απ το μυαλο μου.
Ειδα σημερα πως ενας παλιατσος πηρε μερικα λογια μου κ τα αναδημοσιευσε..
Σκεφτηκα κατι, το ειπα με λογια καποιος επεσε πανω τους, σκονταψε, επεσε,ξανασηκωθηκε κ τα πηρε μαζι του..:))

Να στε καλα, παιδια
Το σημερινο μ εκανε να θελω να γραψω παλι..

Μαρια
alloena@blospot.com η αλλιως.. το Α του κριου

Tali είπε...

..και επανηλθα::))

τελικα με το 3 ειδες που συμφωνουμε πολλοι???
Ισως φταιει το οτι οι εμπειριες μας πλουτιζουν απο ανθρωπους αλλου ειδους
και τελικα..οσο παμε εκτιμουμε το απλο το ειλικρινες και το πηγαιο!
Υπεροχα επαιξες Ηλια μου
αλλωστε δεν περιμενα τιποτα λιγοτερο απο σενα:)

και με το 9 συμφωνω απιστευτα τοσο που απορω πως εγω δεν το εβαλα::)

-και με το 5!!
με το 5 να δεις!!!!

φιλια πολλα!!!!!!
σε ευχαριστω για την τιμη :)

albena είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
albena είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
faraona είπε...

Επανέρχομαι....πάω να φταρνιστώ...εδω πρεπει να κάτσω πολύ και η αλλεργία με τρελαίνει απο χθές....παπαπα! ΕΓΡΑΨΕΣ πάλι.

albena είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΝΑΪΑΔΑ είπε...

Αγαπημενε μου krye πολυ χαιρομαι που επαιξες κι εσυ αυτο το παιχνιδι και ειδα για αλλη μια φορα ποσο ζεστος και γλυκος ανθρωπος εισαι!

δεν ειχα και καμια αμφιβολια αλλα μου αρεσει να το νιωθω ξανα και ξανα μεσα απο τις λεξεις που αποτυπωνεις εδω!

οσο για τον "παλιατσο" που αναφερεις μπορω να καταλαβω ποσο ασχημα μπορει να ενιωσες...
μου συνεβη κι εμενα και μαλιστα το ανακαλυψα τελειως τυχαια και ηταν ασχημο...

οταν γραφουμε λιγο απο την ψυχη μας εδω μεσα και αφηνουμε αλλους να ριξουν μια ματια ειναι ηδη ενα μεγαλο βημα...
οταν καποιοι εκμεταλλευονται αυτη την κινηση και "κλεβουν",γιατι κλεψια ειναι, τα "παιδια" τα δικα σου και τα παρουσιαζουν για δικα τους αυτο ειναι ασεβεια κατ'εμε...

σου αρεσει και σε εμπνεει αυτο που γραφω φιλε μου...;
χαιρομαι που οσα αγγιζουν και εκφραζουν εμενα κανουν το ιδιο και σε καποιον αλλο...
ομως μη τα ασπαζεσαι για δικα σου...
εκει χανεται καθε ομορφια...

με αγαπη σε φιλω καλε μου φιλε!

faraona είπε...

Ηλία μου καλησπέρα!
Μήν ασχολείσαι άλλο με τον τύπο.
Κάνει ΜΠΑΜ το ΠΟΥ απευθύνεται και είναι καλύτερο να αδιαφορήσεις.Οπως λέει και η Dee ειναι για γέλια.
Κακό πράγμα Ηλία μου η συναισθηματική πανούκλα.Κάνει τους ανθρώπους που νοσούν εξ αυτής και να χάνουν την αξιοπρέπειά τους.ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΤΡΟ εν κατακλείδι και νομίζουν οτι γράφουν,οτι αγαπούν,οτι αισθάνονται κλπ κλπ.Το μόνο που αρμόζει ειναι ενας πολύ καλός ψυχαναλυτής αν θέλουν να βοηθήσουν πραγματικά τον εαυτό τους.ΤΕΛΟΣ.


Έπαιξες υπέροχα!
Μ αρέσουν πολύ αυτά που αγαπάς.
Εισαι ερωτευμένος με την ζωή κι αυτό σε κάνει τόσο όμορφο κι ανθρώπινο καλέ μου φίλε!
Χαίρομαι για σένα.
Χαίρομαι πολύ!
Σε φιλώ.

mermyblue είπε...

Καλέ μου Κρύε
τι όμορφα που έπαιξες κ εσύ αυτό το παιχνίδι! όχι ότι δεν είχα υποψιαστεί αυτά που αγαπάς από τον τρόπο που γράφεις και το σύνολο του μπλογκ σου, αλλά πώς να το κάνουμε, είναι αλλιώς να τα διαβάζω συγκεντρωμένα.
Αν πρέπει να διαλέξω μερικά από τα δέκα, φαντάζομαι καταλαβαίνεις την προτίμησή μου στην προτίμηση σου για το νερό...και όλα όσα λες για τους αγαπημένους ανθρώπους....και τις συζητήσεις που είναι σπόρος και ανθίζει φυτό αγαπημένο...και την αγάπη στα αντίθετα...
Τελικά, μάλλον δεν μπορώ να διαλέξω :)

Όσο για τον μπλόγκερ που αντιγράφει κείμενα, τι να πω...μου φαίνεται μεγάλο χάσιμο χρόνου να αντιγράφω αντί να είμαι. Κι όμως συμβαίνει τελικά πιό συχνά απ 'όσο φανταζόμουν.

Κάποιος πάντως να του μιλήσει για τις νομικές κυρώσεις στα θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Γιατί πέρα από την απαξία της αντιγραφής χωρίς αναφορά της πηγής υπάρχει και ο νόμος που προστατεύει ;)

Καλό βράδυ και σ' ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας!

Άιναφετς είπε...

A! μου αρέσουν τα παιχνίδια...παρόλο που δεν είμαι παιχνιδιάρα!
1. Έμεινα...υπάρχουν και τέτοιοι τύποι...ως ιντερνετικά άσχετη το βρίσκω άθλιο. Σκέφτηκα γελώντας πως δεν κινδυνεύω από κάτι τέτοιους...η γραφή μου δεν προκαλεί ζήλια χαχα!
2. Οκ εδώ εντελώς!... με μια ερωτη-σούλα...Όταν μιλάς για μάτια φαντάζομαι πως εννοείς τα μάτια την ψυχής...γιατί τα κανονικά που να τα δεις...χμ!
3. Μετά από το 3 σου θα πάω να γνωρίσω την Ελένη και την κοβωβόλτες...πολλές αξιόλογες γυναίκες έχω ήδη γνωρίσει από σένα!
4.Οκ! θαυμάζω όμως πως τα καταφέρνεις και επι-κοινωνείς με αυτούς που δηλώνουν ποιητές...το βρίσκω εξαιρετικά δύσκολο και κουραστικό!
5.Όχι...Είμαι τύπος καλοπερασάκιας, έχω βρει άλλους τρόπους να ταλαιπωρώ τον εαυτό μου!
6. Ναι...100%!
7. Ναι...εκτός από το κρύο...Ο Ήλιος είναι θεός μου και ειδικά τον χειμώνα!
8. Α! εδώ η έκπληξη...όπου νάναι βγαίνει το τρίτο μου βιβλίο με τίτλο "Φυτά σε γλάστρες" όπου έχω ζωγραφίσει όλα τα φυτά...Ε; σ' έσκισα!!!
9. ΟΚ!!! το ίδιο...
10. Μου αρέσουν οι φωτό σου, προσωπικά αγόρασα μια μηχανή αλλά την χρησιμοποιώ χάλια!

Τώρα που βράδιασε...μπορώ να ευχηθώ να έχουμε μια χαρούμενη νυχτιά!!!

kryos είπε...

@ Οδοιπόρος

Καλησπέρα φίλε μου !!!

Γιατί ήσουν τόσο σίγουρος ότι δεν θα παίξω ? :)) ..... έχουμε παίξει και παλιότερα ένα παρόμοιο παιχνίδι στο οποίο γράφαμε 10 πράγματα για μας ... εκεί βέβαια μπορούσες να γράψεις και κάτι που απεχθάνεσαι αν κι από ότι θυμάμαι οι περισσότεροι προτίμησαν να αναφερθούν στα αρεστά .

Πιστεύω ότι κάθε μέσον μπορείς να το χρησιμοποιήσεις με ποικίλους τρόπους κι ανάλογα να "εισπράξεις" , το έχουμε δει αυτό το έργο πολλές φορές .... με την έκφραση της ψυχής τα κέρδη είναι πάντα στο παρόν , χάνει όποιος καθρεφτίζει κάτι που δεν είναι .

Μίλησα για καθρεφτίσματα και νομίζω ότι έχω μερικά link που πρέπει να δεις ..... φαίνεται ότι κάποια στιγμή του έδωσες κι εσύ ψήγματα έμπνευσης :


"Πληκτρολογώ τον έρωτα, φτύνοντας εύηχα φωνήεντα και θέλξεις... μα είναι τόσο ιδανικά σου λέω... δεν τα αντέχω, πνίγομαι!....γείωσε με στην πραγματικότητα, για άλλη μία φορά! Πετάς και εσύ"
http://a-kakies.blogspot.com/2009/08/blog-post_09.html

"Δεν το φοβάμαι το ταξίδι..
Πληκτρολογώ τον έρωτα,
φτύνοντας εύηχα φωνήεντα και θέλξεις
μα είναι όλα τόσο ιδανικά - σου λέω,..
δεν τα αντέχω, πνίγομαι!....
γείωσε με στην σκληρή πραγματικότητα,
για άλλη μία φορά!"
http://enaspaliatsos.blogspot.com/2010/05/blog-post_25.html


Εκεί όμως που τον ενέπνευσες πραγματικά είναι εδώ :


http://a-kakies.blogspot.com/2009/01/blog-post_19.html

http://enaspaliatsos.blogspot.com/2010/05/blog-post_8432.html

Ο άνθρωπος δεν παίζεται με τίποτε :)


Φωτογραφίες χρησιμοποιώ και δικές μου αλλά και άλλων .... τις βρίσκω σε συλλογές που δεν αναφέρουν τον καλλιτέχνη , κι έτσι κι εγώ τις χρησιμοποιώ ανώνυμες .... όμως δεν λέω ότι είναι δικές μου , δεν τις οικειοποιούμαι .... μάλιστα χαίρομαι κάθε φορά που μαθαίνω ότι κάποιος κατέβασε δική μου , και φυσικά δεν με πειράζει καθόλου να την χρησιμοποιήσει σε ανάρτηση κάποιος , ειδικά αν είναι φίλος .

Ταυτιζόμαστε σχεδόν στο 6 , σου αρέσει και σένα να παίζεις με τα χώματα , είσαι οδοιπόρος .... νομίζω ότι συμφωνούμε σε πολύ περισσότερα :)

Ένα όμορφο βραδάκι θα σου ευχηθώ !!!

ΥΓ Όχι , δεν παίζουμε με ότι αγαπάμε αν αυτό σημαίνει Ανθρώπους .

kryos είπε...

@ Dee Dee

Κι εγώ δεν το ήξερα ότι υπάρχουν τέτοια φαινόμενα Κατερίνα μου ... ευτυχώς αυτή η ζωή, μας προσφέρει δια βίου μάθηση :) ... με τον συγκεκριμένο κύριο λέω κι εγώ να μην ξαναασχοληθώ αλλά όσο συνεχίζει την τακτική του , όλο και κανένα link λέω να βάζω :) .... δεν βαριέμαι να το κάνω και δεν θα κάνει κακό σε κανέναν πιστεύω να βλέπει ποιος τον αντιγράφει .

Χαίρομαι που σου άρεσαν τα αγαπημένα μου , πάνω κάτω βλέπω ότι μοιάζουν ολονών μας .... να καλλιεργήσεις μια πολύ καλή σχέση με τα φυτά , να μάθεις για το καθένα ξεχωριστά τις ιδιαίτερες προτιμήσεις του και να τα αφήσεις να σου φτιάξουν όμορφες ζεστες γωνιές .

Η διαφωνία μας για το φως δεν θα μας κάνει να χαλάσουμε τις καρδιές μας φυσικά :)) ... κάποια στιγμή μπορεί να θεραπευτώ κι εγώ :))

Να σ ευχαριστήσω για όλα τα καλά σου λόγια κούκλα μου και να σου ευχηθώ μια πολύ όμορφη βραδιά !!!

kryos είπε...

@ Talisker

Η αλήθεια είναι ότι με δυσκόλεψαν λίγο εκείνες οι γραμμούλες αλλά το έβαλα πείσμα να τις βάλω σε τάξη παρόλο που πάλευαν με την αισθητική μου :) .... τελικά κέρδισε ο σκοπός που αγιάζει τα μέσα και σε κάνει στο φινάλε βλέπεις το άκομψο του πράγματος :)

Συνεχίζω στην επιστροφή σου :)

kryos είπε...

@ Dee Dee

Na πάρεις όποια φωτογραφία θέλεις , είναι για να ρωτάς ? .... όταν φωτογραφίζεις ουρανό πάντα σαν ξαπλωμένος είσαι βρε Κατερίνα μου :))

kryos είπε...

@ Αλεξάνδρα

Σ ευχαριστώ Αλεξάνδρα μου για τους στίχους που κατέθεσες και για τα λόγια σου .... ναι , οι αγάπες μας μοιάζουν , δεν διαφέρουμε και πολύ εμείς οι άνθρωποι σε αυτά που θρέφουν την ψυχή μας .... και ναι , αγάπη και ελευθερία πάνε πάντα μαζί , αλλιώς θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις άλλες λέξεις .... στο τέλος , το έχουμε πει πολλές φορές , ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει , συμπαντικός νόμος .

Χαίρομαι που αρχίσαμε να μαζευόμαστε ξανά , θα περιμένω με ανυπομονησία να σε διαβάσω στη δική σου λίστα αγαπημένων ( αν και δεν νομίζω να με εκπλήξεις :))

Φιλιά !!!! κι ένα πολύ όμορφο βραδάκι θα σου ευχηθώ !!!

kryos είπε...

@ Margo

Μα γιατί όλοι περιμένατε ότι δεν θα παίξω ?? :))) τόσο μεγάλος είμαι πιά για παιχνίδια ? :))

Κι εγώ αυτό θα του έλεγα του κυρίου "παλιάτσου" ..... ή μάλλον του το έχω πει ήδη :) ... χάνει πολλά που αναλώνεται σε αντιγραφές ... όμως ίσως κερδίζει άλλα που εμείς δυσκολευόμαστε λίγο να προσδιορίσουμε :)

Να σ ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια Margo μου ... εσύ έπαιξες καταπληκτικά , ειδικά εκείνο το Νο10 είναι για μένα αναγκαία συνθήκη για να σηκωθώ από το κρεβάτι μου ( πως ξέχασα να το αναφέρω ? ) .... και όλα τα άλλα όμως θα μπορούσαν να μπουν και στη δική μου λίστα εκτός από το 2 που εκ των πραγμάτων δεν μπορώ να νιώσω .

Ένα πολύ όμορφο γλυκό βραδάκι θα σου ευχηθώ !!! .... χαίρομαι που πέρασες παρόλο που βρίσκεσαι σε "διακοπές" :)

kryos είπε...

@ Meggie

Σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Meggie μου .... καθαρά λόγια , καθαρά βλέμματα ... αυτά κερδίζονται σε πορείες ανθρώπων και δεν πωλούνται στα μαγαζιά .... για μένα η "τιμωρία" του ψεύτικου είναι ακριβώς αυτό , το ότι είναι ψεύτικο ...η "τιμωρία" είναι πάντα στο παρόν άσχετα με τα αποτελέσματα που θα φέρει το μέλλον .

Εσύ γιατί να ντρέπεσαι ??

Μια όμορφη βραδιά να έχουμε !!!

kryos είπε...

@ Talisker

O τύπος έχει αντιγράψει το μισό σύμπαν Ελένη μου και μάλιστα δεν δείχνει σημάδια μετά-νόησης , ακόμη κι από τα λόγια του "προφίλ" κάποιου έχει πάρει στίχους .... αν δεν ήταν τα δικά σου γραπτά τόσο ιδιαίτερα , θα σου έλεγα ότι όλο και κάποιο κείμενο σου θα τον έχει "εμπνεύσει" ....ευτυχώς που το "μαύρο" σου σκιάζει λίγο τον επισκέπτη και δεν τολμάει εύκολα ο οποιοσδήποτε να αγγίξει πράγματα εκεί :) .... αλλά και πάλι μ αυτόν που μπλέξαμε , ποτέ δεν ξέρεις :) .... όσο για την υποστήριξη , δεν έχει κανένα πρόβλημα .... κλείνει τα σχόλια και τέλος , που να χαλάει φαιά ουσία ο άνθρωπος ? ... αρκεί η δανεική εικόνα .

Πάντως , χωρίς φυσικά να εύχομαι να γίνει σε σένα κάτι παρόμοιο , θα ήθελα να σε διάβαζα σε κείνη την περίπτωση :))

kryos είπε...

@ kovo voltes

Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια κυρία μου !!! είσαστε ένας από τους ηθικούς αυτουργούς του εγχειρήματος :)) ....

Την ελεγχόμενη ταλαιπωρία συνήθως δεν την συμπαθούν γυναίκες , ανήκουν περισσότερο στο εδώ και τώρα :)

Καλό βραδάκι θα σας (σου) ευχηθώ !!!

kryos είπε...

@ Mistress Hyde

Σαν το ταξίδι στην Ευρώπη με λίγα χρήματα , εκ προθέσεως .... νομίζω ή μάλλον ξέρω από όσα έχω διαβάσει σε σας , ότι κάνετε ήδη χρήση της αγαπημένης μου τακτικής ... συμφωνώ ότι είναι ( όπως λέτε ) και "επιμορφωτική" , η ανάγκη μπορεί να ανοίξει μονοπάτια που αλλιώς θα παρέμεναν αόρατα .

Η ταμπέλα του μαζοχισμού δεν θα πρέπει να μας προβληματίζει όταν μας την καρφώνουν ανίδεοι κάτοικοι ενυδρείων .... νομίζω ότι ο καθένας πληρώνει την στάση του απέναντι στα πράγματα ... κι όλοι έχουμε δίκιο .

Σας ευχαριστώ για το πέρασμα .... Καλό βράδυ !!!

kryos είπε...

@ maria

Καλώς ήρθες από το σπιτικό μου , Μαρία ... χαίρομαι που αυτό το ατυχές γεγονός σε οδήγησε εδώ και σου άνοιξε την όρεξη να ξαναγράψεις ... θα χαρώ να βάλω την σελίδα σου εκεί δεξιά στα link και να τα λέμε .

Σκόνταψε λες ? :) ε ναι , όποιος μπαίνει από το παράθυρο και βιάζεται να φύγει με ότι άρπαξε , υπάρχει και η πιθανότητα να σκοντάψει :)

Καλό βράδυ !!!

kryos είπε...

@ Talisker

Τελικά δεν θα μου βάλεις τις φωνές που σου έκλεψα το 3 ? :)) αφού σου άρεσε το 5 , μπορούμε να τα ανταλλάξουμε .... και το 9 bonus :))

Σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια , Ελένη μου , για τον χρόνο που διέθεσες και για την αύρα που ακούμπησες .... η τιμή είναι όλη δική μου !!!

Φιλιά πολλά !!!!

kryos είπε...

@ Albena

Καλημέρα Albena μου .... η εντύπωση μου είναι πως ο κ "παλιάτσος" δεν εχει την ικανότητα να δείξει σοφία ούτε τη στιγμή αυτή ... δεν πειράζει , δεν έχω άλλα ξύλα να κάψω στη φωτιά του θυμού μου , αρκετά ασχολήθηκα ... ήταν σαν να μπήκα για ένα διάστημα στον κόσμο του και δεν μου άρεσε εκεί .... όμως κι εγώ ( όπως κι εσύ ) μετά από αυτά που "είδα" αισθάνομαι κάποια ευθύνη για τα "θύματα" του που δεν ξέρουν τίποτε .... και όπως ξέρεις κι εσύ δεν είναι και λίγα .... άλλο είναι να τυπώνεις κάτι που σου αρέσει και να το έχεις στο συρτάρι σου κι άλλο να το παρουσιάζεις ως δικό σου είτε αυτούσιο είτε ανακατεύοντας το στο μιξερ με ότι άλλο έχεις συλλεξει .

Αυτό είναι ασέβεια όπως λέει και η φίλη μου η Νάιδα παρακάτω .... και θράσος .

Σ ευχαριστώ για το ποίημα σου που άφησες εδώ ... ελπίζω να πάει το μηνυμα εκεί που πρέπει ..... σ ευχαριστώ για όλα !!!

kryos είπε...

@ Albena

ΥΓ Νομίζω ότι η διαφορά ανάμεσα στο μου αρέσει και στο αγαπώ ( όταν δεν εχει να κάνει με πρόσωπα και ανθρώπους ) είναι ότι στο αγαπώ βάζουμε και λίγη από την ψυχή μας ... εκείνη η γλυκιά σύνδεση που κάνει τη διαφορά .

kryos είπε...

@ Ναϊδα

Σ ευχαριστώ για όλα τα καλά σου λόγια νεράιδα μου ..... εσύ είσαι ο γλυκός και ζεστός άνθρωπος , εγώ χαίρομαι πάντα να γίνομαι καθρέφτης του "καλού" όπου το συναντώ ... κι έχω μια θέση στην καρδιά μου για σένα παρόλο που όταν περνάω από εκεί δεν σχολιάζω πάντα ..... μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι και πορεύεσαι ... ειδικά όταν τον βλέπω σ ένα κορίτσι της ηλικίας σου .

Όσον αφορά τον φίλο μας , ναι , είναι ασεβής ... και συμφωνώ απόλυτα σε όσα γράφεις τόσο όμορφα στο σχόλιο σου .... δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά ήρθε στα χέρια μου και μια ανάρτησή του που "έπαιξε" μ ένα δικό σου κείμενο από το 2008 , αυτός το θυμήθηκε φέτος το καλοκαίρι .... δεν το αντέγραψε αυτούσιο αλλά θα βρεις κομμάτια σου εκεί .... δεν θα μπορούσα να σου το κρύψω .

http://xehasmeni.blogspot.com/2008/12/blog-post_08.html

http://enaspaliatsos.blogspot.com/2010/07/blog-post_08.html

Να σε προσέχεις !! φιλιά πολλά !!! χάρηκα που πέρασες .

kryos είπε...

@ faraona

Σ ευχαριστώ που είσαι κοντά Αναστασία μου .... έχεις δίκιο , δεν χρειάζεται άλλο να ασχοληθώ , η αλήθεια είναι ότι με κούρασε , αλλά να τον αφήσουμε να συνεχίσει την ίδια τακτική ? ... αισθάνομαι μια κάποια ευθύνη για όσους κατά κάποιο τρόπο "χρησιμοποίησε" και δεν το ξέρουν .... και είναι φίλοι που κινούνται και γράφουν και εκφράζονται εδώ στη γειτονιά μας .

Να σ ευχαριστήσω επίσης για όλα τα καλά λόγια που όταν περνάς αφήνεις πίσω σου .... εγώ θα σου πω απλώς ότι χάρηκα όταν διάβασα τα δικά σου αγαπημένα , κι ότι όταν έφυγα από εκεί αισθανόμουν την ανάγκη να εστιάσω στο ουσιαστικό .

Μια πολύ όμορφο Σαββατοκύριακο θα μας ευχηθώ !!!

Φιλιά πολλά !!!

kryos είπε...

@ mermyblue

Καλώς την γοργόνα της γειτονιάς μας ..... κάποιος είπε και δυστυχώς δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή ποιος , πως αγάπησε αυτό το παιχνίδι μέσα από τις συμμετοχές που διάβασε ( νομίζω ο Οδοιπόρος ) ..... κι εγώ το ίδιο , αποφάσισα να παίξω όταν διάβασα τόσες όμορφες αναρτήσεις που με έκαναν να θελήσω να ενταχθώ κι εγώ στο σύνολο :) .... άλλωστε είναι παιχνίδια που δεν βγάζουν νικητή και το "κέρδος" διανέμεται σε κάθε συμμετέχοντα .... χωρίς φυσικά αυτή η μοιρασιά να το μειώνει .

Δεν θα σου κρύψω πως η δική σου συμμετοχή ήταν μέσα σε αυτές που "με ξεσήκωσαν" .... υπέροχα όλα τα αγαπημένα σου , το καθένα μου δημιούργησε τόσο όμορφες εικόνες που τις πήρα όλες μαζί μου κι έφυγα με χαμόγελο ... από τότε ψάχνω για παγωτό μηχανής κι ακόμη δεν βρήκα :))

Για τον τύπο , λέω να μην ασχοληθώ άλλο .... αν συνεχίσει απλώς θα μάθουν τη δράση του τόσα άτομα που θα παίρνει χίλια mail τη μέρα ... είναι κρίμα να επικαλούμαστε τις νομικές κυρώσεις για τα αυτονόητα .

Να σε ευχαριστήσω για όλα τα καλά σου λόγια mermy μου και να σου ευχηθω ένα θαυμαστό Σαββατοκύριακο !!!

kryos είπε...

@ Άιναφετς

Αφού σου αρέσουν τόσο τα παιχνίδια Στεφανία μου , γιατί δεν εχεις παίξει ακόμη ??? ... έχεις πρόσκληση ακριβώς αυτή τη στιγμή :))

1. Άθλιο , άθλιο :) και μην είσαι σίγουρη ότι δεν κινδυνεύεις .... κανείς δεν είναι ασφαλής εδώ μέσα :)
2. Οταν μιλάω για μάτια , πάντα μιλάω για το καθρέφτισμα της ψυχής .
3. Να τις γνωρίσεις .... και δεν θα χάσεις ... ούτε οι ίδιες θα χάσουν αν σε γνωρίσουν .
4. Μου αρέσει να επικοινωνώ με κάθε άνθρωπο που νιώθω ότι δεν είναι τυχαίο που βρέθηκε στον δρόμο μου .... τα υπόλοιπα περί γραφής είναι λεπτομέρειες .
5. Δεκτό , πάντως δοκίμασέ το :)
6. Το ξέρω :)
7. Όλοι μου λένε πως όταν γίνω καλά κι εγώ έτσι θα αισθάνομαι :)
8. Μ έσκισες αλλά κρατάω άσσους στο μανίκι μου .
9. Το φαντάστηκα .
10. Πές δυνατά στον καθρέφτη " χρησιμοποιώ την φωτογραφική μου μηχανή , ΤΕΛΕΙΑ " :)

Ακόμη δεν νύχτωσε αλλά αφού δεν βρέχει , πάλι για νυχτιά θα μας ευχηθώ !!!

Μια καλή νυχτιά λοιπόν να έχουμε :)

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα....

Αυτό που με εντυπωσιάζει ότι μπορείς να ξεχωρίσεις κείμενα μας στο blog του και όχι η έμπνευση-αντιγραφή με διαφορά 1-2 λέξεις από το πρωτότυπο...

Σε ευχαριστώ πάντως... μάλλον θα του ζητήσω να το σβήσει... αν και αρχικά γέλασα με την μετατροπή... μου φαίνεται τόσο γελοίο να γράφεις ως δικό σου κάτι άλλο... και όσο σκέφτομαι ότι αυτό γράφτηκε για έναν και συγκεκριμένο άνθρωπο... και για μένα λέει πολλά, αλλά για αυτόν τι;

Καλή βράδυ εύχομαι... όπως θα μπορούσε να είναι αυτό για εσένα...

nina είπε...

Καλησπέρα Kryos, έτυχε και ήρθα, να το πω τύχη;, και πραγματικά απογοητεύτηκα αν εννοούμε τον ιδιο παλιάτσο. Είχα ξεκινήσει πριν λίγο καιρό να τον διαβάζω. Σε κάποιες αναρτήσεις βάζει την ετικέτα αντιγραφές όμως η αλήθεια είναι ότι δεν αναφέρει καθε φορά την πηγή από όπου αντέγραψε. Λυπαμαι, αλλά ευχαριστώ.

dimitrisp(σε χρονο ενεστωτα) είπε...

Καλημέρα Ηλία,ακόμη και όταν παίζεις έχεις το δικό σου ξεχωριστό τρόπο.
Καλά κάνεις και εξαντλείς την αυστηρότητά σου στον παλιάτσο,του δίνεις έτσι την ευκαιρία του να καταλάβει και να επανορθώσει.
Να έχεις μια όμορφη ημέρα φίλε Ηλία.

albena είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Κωνσταντίνος Κόλιος είπε...

Χαχαχα,
πειράζει που έχω μπει στον πνεύμα σου κι έχω λιγωθεί στα γέλια:)

Καταθέτω την αγάπη μου σε όλους τους μικροβασανισμούς τύπου blog.

Πριν λίγο καιρό Ηλία μου, ζορισμένος να απαλλαγώ από ένα βάσανο, στο τέλος για να ξαλαφρώσει η ψυχούλα μου το ευλόγησα. Διαπίστωσα τότε, πως η ευλογία δεν έχει καμιά σχέση με τον ευλογημένο, ίσως είναι συγκρουσιακή κατάσταση, χαρίζει όμως μια απίστευτη αίσθηση γαλήνης κι ανακούφισης.

Καλό απόγευμα, ερεθίστηκα να γράψω αγάπες, θα το επιδιώξω...Αφήνω χαμόγελα :)

kryos είπε...

@ ΟΔΟΙΠΌΡΟς

Δεν τα βρήκα εγώ φίλε μου .... από πίσω υπάρχει μια αγαπημένη φίλη με πολύ υψηλό IQ ( αλλά και EQ ) και ιδαίτερα ευαισθητοποιημένη σε τέτοια θέματα που πήρε την πρωτοβουλία .... η ίδια ανακάλυψε πως ούτε μία ανάρτηση δεν είναι δική του από όσες έλεγξε , ξεκινώντας από τις πιο πρόσφατες και πηγαίνοντας αρκετούς μήνες πίσω .

Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να του ζητήσεις να το σβήσει , αν και τη δική μου δε την έσβησε ακόμη .... δεν θα σου κρύψω πως εγώ αισθάνθηκα λίγο άσχημα και μόνο από το γεγονός πως δικές σου σκέψεις που απευθύνονταν αλλού , τις ακούμπησα πριν εδώ σ ένα προηγούμενο δικό μου σχόλιο .... δεν είναι η θέση τους ούτε εδώ , ούτε στα δικά του κιτάπια , η θέση τους είναι εκεί που τις άφησες εσύ.

Γι αυτόν φυσικά και δεν λέει τίποτε .. ένα απλό εργαλείο είναι , κλεμμένα συναισθήματα κι ευαισθησίες που θα υπηρετήσουν τις σκοπιμότητες του (που όλοι νομίζω ότι καταλαβαίνουμε που αποσκοπούν) .

Καλό απόγευμα να έχουμε !!!

kryos είπε...

@ nina

Καλησπέρα Νίνα μου και καλώς ήρθες !!!

Ναι , για τον ίδιο παλιάτσο μιλάμε , δεν έχουμε πολλά τέτοια διαμάντια στη γειτονιά .... το είδα κι εγώ ότι χρησιμοποιεί την ετικέτα "αντιγραφές" αλλά εκεί βάζει πιο "επώνυμα" κείμενα ... και ναι , ακόμη κι εκεί δεν σημειώνει πάντα την πηγή , όχι όσον αφορά κοινούς θνητούς .... φυσικά αυτός ο διαχωρισμός δείχνει ακόμη περισσότερο την έλλειψη σεβασμού απέναντι στα πιο ανώνυμα κείμενα που παρουσιάζει ως δικά του ... το δικό μου το έχει με ετικέτα "σκέψεις" .... όπως έλεγα και πιο πάνω στον Οδοιπόρο , δεν έχει ούτε ένα κείμενο δικό του ... με την έννοια αυτή θα πρέπει να νιώθουμε μια κάποια τιμή που μας συμπεριέλαβε στην συλλογή του , λίγο είναι να βρίσκεσαι δίπλα στον Ρίτσο :)


Εγώ σ ευχαριστώ για το πέρασμα ... θα χαρώ να τα λέμε

kryos είπε...

@ dimitrisp

Εξάντλησα την αυστηρότητά μου λες, Δημήτρη μου ?? :) .... στην αρχή του έστειλα ένα mail που ζητούσα μόνο να αναφέρει την πηγή ( δεν ήξερα το μεγεθος του έργου του ), όταν δεν απάντησε έκανα την συγκεκριμένη ανάρτηση ... ακόμη και τώρα και μετά από όλα αυτά δεν έχει δείξει το παραμικρό σημάδι μετάμέλειας , είδικά εκείνο το "εμπνευσμένο" είναι ο ορισμός της ειρωνείας .... όμως , πλέον , δεν εμπλέκομαι συναισθηματικά , γαλήνη κυριαρχεί στον εγκέφαλό μου , βοηθάνε πάντα τα μαθήματα του Κ :) ... αυτό δεν σημαίνει ότι δεν νιώθω την ευθύνη να ενημερώσω όσους χρησιμοποιεί ερήμην τους .... ας μάθουν κι ας πράξουν ότι τους ορίζει η ιδιοσυγρασία τους .

Ο μόνος τρόπος για να επανορθώσει είναι να σβήσει το τετράδιο του και να ξεκινήσει από την αρχή μ ένα καινούριο ολόδικό του που θα χαίρεται να το μεγαλώνει και κάθε φορά που θα το ξεφυλλίζει να σκοντάφτει σε ΔΙΚΕΣ του σκέψεις κι εμπειρίες .... Αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα να αλλάξει ο σκοπός συμμετοχής του στη διαδικάσία του blogging .

Κι εσύ να έχεις μια υπέροχη μέρα Φίλε μου !!!

kryos είπε...

@ Albena


Είμαι κι εγώ της γνώμης Albena μου ότι όσο εκείνες οι αναρτήσεις- είδωλα είναι δημοσιευμένες να ενημερωθούν όλα τα θύματά του , ειδικά αφού η λίστα περιλαμβάνει πολλά ονόματα γνωστών και φίλων .... νομίζω ότι για να το κάνω εγώ αυτό θα χρειαστώ μερικούς μήνες άδεια :) ... ο Ρίτσος φαντάζομαι ότι είναι η κορυφή του παγόβουνου , λές να έχει ασχοληθεί και με μεταφρασμένα ? :)

Πάντως , όπως έλεγα και πιο πάνω και μετά από όλα αυτά , νομίζω ότι είναι κάποιο είδος τιμής να συμπεριλαμβάνονται έργα σου εκεί ... να βρίσκεσαι δίπλα σε τόσα άλλα΄σπουδαία ( και Ρίτσος ) ... λες σε λίγο καιρό να τον παρακαλάμε να μας αναρτήσει ? :)

kryos είπε...

@ Κωνσταντίνος

Γιατί γελάς Κωνσταντίνε μου ?? :)

Είδες πουθενά ότι εγώ δεν έχω καταθέσει ευλογίες ? .... φυσικά και δεν θα αφήσω τον κ "παλιάτσο" να αναλάβει το τιμόνι της διάθεσης μου , έχουμε χίλα δυο άλλα που τρέχουν παράπλευρα πολύ πολύ σημαντικότερα ... θα του ευχηθώ τα καλύτερα για τη ζωή του , όμως δεν γίνεται να κάνεις και τον κινέζο όταν σε δουλεύουν μπροστά στα μάτια σου .

Σήμερα βλέπω ήρθες με πολλά δώρα , κατέθεσες αγάπη , άφησες χαμόγελα , τι άλλο θα μπορούσα να ζητήσω από τους καλεσμένους μου ? ... βάζω στο νο 11 την αγάπη μου για όλη αυτή την διαδικασία του Blogging και για τα όμορφα πρόσωπα που υπάρχουν από πίσω .... νιώθω τυχερός που είμαι μέλος της παρέας .... θα περιμένω να διαβάσω τις αγάπες σου !!!

Ανώνυμος είπε...

Φιλί από εμένα στην φίλη σου... της αξίζει όποια και αν είναι...

Mistress Hyde είπε...

Kryos >
Ακριβώς σαν κι αυτό το ταξίδι. Ευχαριστώ που το καταλάβατε. :-)

kryos είπε...

@ Οδοιπόρος

Της αξίζει , ναι .

Καλημέρα φίλε μου !!

kryos είπε...

@ Mistress Hyde

Και σας περίσσεψαν και χρήματα για να αγοράσετε αξεσουάρ-ενθύμια που μπορούν να αναστατώσουν αεροδρόμια :)

http://despoinasdecoupage.blogspot.com είπε...

Στον παλιάτσο θα αναφερθώ. Ποτέ δεν θεώρησα ότι οι σκέψεις μου, τα συναισθήματα μου που κατά καιρούς γράφω στο μπλογκ μου θα μπορούσαν ποτέ να γίνουν αφορμή να χάσει κάποιος την αξιοπρέπεια και την ηθική του.

Εγώ όμως... γιατί ντρέπομαι τόσο; γιατί ντρέπομαι για κάποιον άλλο; γιατί νοιώθω τέτοια θλίψη; δεν με νοιάζει που έκλεψε την κατάθεση της ψυχής μου. Με πονάει που ο ίδιος δεν έχει να κατάθεσή κομμάτι της δικής του ψυχής! Γιατί... από ότι είδα και μαθαίνω έχει στήσει ένα μπλογκ πατώντας πάνω στις ψυχές των άλλων. Το γιατί το κάνει είναι πασιφανές. Και ένα μικρο παιδί μπορεί να το δει.

Οκ.. την συγκίνησες σήμερα την γκομενιστσα βρε παλιάτσε, αύριο όμως; πρέπει να ξέρεις, και να μπορείς να υποστηρίξεις αυτό που λες και παρουσιάζεις για δικό σου. Με τις πράξεις σου... με τη ζωή σου...

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα κι από μένα,

στην αρχή θεωρούσα τα παιχνίδια ελαφριά να το πω, άσκοπα, κοινότυπα... Ισως γιατί οι φίλοι που παρακολουθούσα τότε με επηρέασαν ή γιατί και φύση χαρακτήρα δεν μου πάει το τριαλαλώ.

Απο τότε έχω "παίξει" πολλά για να διαπιστώσω ότι η δυσκολία καταγραφής σκέψεων, διαθέσεων, εικόνων, ονείρων, θελήσεων, γνώσεων είναι παντα ίδια, αν τις λέξεις σέβεσαι.

Και τούτη η περιγραφή σου, όλη ψυχή είναι.

Κι ας την "σκίασε" για λίγο η ανευθυνότητα κάποιων. Σίγουρα εχουμε περισσότερες πιθανότητες να μας "αγαπήσει" ένας αν είμαστε αληθινοί, παρά 100 που δεν αθροίζουν έναν.

kryos είπε...

@ Δέσποινα

Ελπίζω να σε διαβάσει Δέσποινά μου ... το γράμμα σου ξεχειλίζει από την αλήθεια σου , δεν υπάρχει κανένας λόγος για να ντρέπεσαι εσύ ... είναι κρίμα που στάθηκε "απέναντι" σε ανθρώπους με τους οποίους θα μπορούσε όμορφα να συνυπάρχει κερδίζοντας εκείνα τα ουσιαστικά που έχει μάθει να παραβλέπει .

Σ ευχαριστώ για το σχόλιο που άφησες , μια όμορφη βραδιά θα σου ευχηθώ !!!

kryos είπε...

@ Freedula

Η δική μου θεώρηση των πραγμάτων είναι θα έλεγα μεταφυσική και φυσικά αναπόδεικτη Freedula μου ... από κάποια ηλικία και μετά επιβάλλεται κάποιος σεβασμός σ αυτό το σοφό που κινείται στο παρασκήνιο και παρατηρεί το παιχνίδι καθώς εξελίσσεται ... απλώς ξέρεις ότι αν πετάξεις σκουπίδια από το αυτοκίνητο την ώρα που δεν βλέπει κανείς , θα τα βρεις σε λίγες μέρες στο σαλόνι σου ... ξέρεις πως οι πλειοψηφία των απέναντι είναι φτιαγμένοι για να γίνονται καθρέφτες σου , για να δεις μέσω αυτών τον εαυτό σου .

Και κάθε φορά που είσαι ψεύτικος , αυτό σου επιστρέφεται με έλλειψη νοήματος .... έρχεται η εποχή που θέλεις αυτούς που είναι δίπλα σου να "σε βλέπουν" , να αγαπούν το πρόσωπο σου κι όχι τη μάσκα σου .

"Σίγουρα εχουμε περισσότερες πιθανότητες να μας "αγαπήσει" ένας αν είμαστε αληθινοί, παρά 100 που δεν αθροίζουν έναν."

Νομίζω ότι το ίδιο λες κι εσύ ... αυτοί οι 100 που δεν αθροίζουν κανεναν θα είναι έτσι γιατί θα έχουν φορέσει τη δική μας μάσκα σ ένα μάθημα που ακόμη δεν αποκτήσαμε την γνώση για να "περάσουμε" .

Χάρηκα πολύ που βρήκα σκέψεις σου εδώ .... θα ήθελα να σε δω να παίζεις κι εσύ αυτό το παιχνίδι , νομίζω οτι θα κάνεις καλό σ αυτούς που θα σε διαβάσουν .

Μια όμορφη βραδιά να έχουμε !!!

albena είπε...

Και όλο ξεχνάω να σ το γράψω... ειδικά εκείνη η φωτογραφεία με τα 2 κόκκινα φανάρια... ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!!

maya είπε...

απαπααααααα

δεν σ'έχω 'δει' ΕΤΣΙ !
:)
αν πω ότι μαρέσεις περισσότερο που έχεις και σκληρή πλευρά ...?
αναφέρομαι στην διαμάχη σου με τα κείμενα .

μούχεις δώσει την εντύπωση πολύ ήπιου ανθρώπου
που δεν θέλει να χαλιέται
ευαίσθητος και ρομαντικός .
όχι με την κακή έννοια !

αλλά αυτό εδώ ΟΛΟ είναι ΥΠΕΡΟΧΗ ανάρτηση !!!

οι φωτογραφίες εξαιρετικές .
έχεις ατμόσφαιρα και προσδοκία .

τα "αγαπώ" σου δυναμικά
και μου άρεσε |ΠΟΛΥ| η έκφραση "συναισθηματική φροντίδα"
ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΉ ΔΙΑΝΑ ! :)

όσο για την ενόχληση σου με τον αντιγραφέα
γουστάρω την σιγουριά στην άποψη σου .
όταν κάτι είναι OFF, δεν παλεύεται .
ούτε με μικρές συγνώμες
ούτε με αθώα έκπληξη .

οι άνθρωποι δυσκολευόμαστε απίστευτα
να παραδεχτούμε το ΕΣΦΑΛΑ .
γι'αυτο δεν προχωράμε .
και όλη η υπόλοιπη 'ευαισθησία' είναι για τον πούτσο .

το 'σωστό' μας οδηγεί από μέσα μας
(αν υπάρχει)
και η πυξίδα αυτή δεν απομαγνητίζεται απο απροσεξία ή συγκίνηση .

μιλάω για το ιερό INTEGRITY .
(την ακεραιότητα).

μόνο ένας σοβαρός (πραγματικά) άνθρωπος
μπορεί να αγαπάει την λέξη παιχνίδι
και να φχαριστιέται σε όλα τα επίπεδα .


ΠΑΡΑ πολύ χάρηκα την βόλτα μου εδώ .
τώρα θα διαβάσω και τα σχόλια ! τα παρασκήνια του χαμού !!! χεχεχε


καλημέρα και
respect :)&
χχχχχχχχχχχχχχχχχχχ

maya είπε...

το πιο σοβαρό είναι το θράσος .
το πιο θλιβερό είναι το κενό του .
ας τον λοιπόν με δανεικές φιλοσοφίες και συναισθήματα ...
δεν θα τα ΝΟΙΩΣΕΙ ποτέ.
get the large picture ???

απο την άλλη σέβομαι και αντιλαμβάνομαι ΑΠΟΛΥΤα
την αίσθηση 'βιασμού'
γιατί και γω
γράφω ό,τι πονάω .
είναι απίστευτα άκαρδο να παίρνεις το αίμα του άλλου
και να ζωγραφίζεις smileys ...



όπως είπε κι η ελένη βέβαια, δεν είναι ο πρώτος που το κάνει .
και το δυστυχές της κάθε πλάνης
είναι η αργοπορία να λάμψει η αλήθεια .
εκεί εγώ γίνομαι ΤΟΣΟ ανώριμη !
ΘΕΛΩ να το βρουν μπροστά τους
θέλω να τους ξεμπροστιάσουν
ΘΕΛΩ να ντραπούν
θέλω δικαίωση!

ευτυχώς μεγαλώνουμε
και μαζί μας κι η υπομονή :)))
στην 'μεγάλη εικόνα' όλοι παίρνουμε Ο,ΤΙ αξίζουμε .
ανυπομονώ !!

(ομολογώ ότι άνοιξα τα λινκς του
αλλά δεν μπορώ να διαβάσω
και να εξοργιστώ .
είμαι πολύ καλά για να αρχίσω τα γαμίδια ! αχαχαχα)


και σταματάω .
πολλά είπα πρωί πρωί !

και πάλι μπράβο .
(και στις "σκιές" σούχα δώσει το 'βραβείο', τώρα που το σκέφτομαι ?
μόλις ξανάκανα απονομή :))))))

χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ

kryos είπε...

@ Albena

Δεν είναι 2 αλλά έχω καταλάβει τι εννοείς :)

Σ ευχαριστώ !!!

kryos είπε...

@ maya

Καλώς την !!!

Ήπιος είμαι βρε Maya μου που δεν θέλει να χαλιέται για μικροπροβλήματα , αλλά ταυτόχρονα είμαι και άνθρωπος που έχει παλέψει για να μάθει να πορεύεται μαζί με τις "αδυναμίες" του :) ...... αφήνομαι λοιπόν καμμιά φορά στην αντίδραση ή δίνω στη σκιά μου το τιμόνι προσφεροντάς της λόγο ύπαρξης :) ..... η "σκληρή μου πλευρά" είναι ανάγκη επιβίωσης και δεν περνάει εύκολα σε επιθέσεις , αμύνεται ...... "να είσαι σκληρόπετσος , όχι σκληρόκαρδος" είναι μια φράση που προσπαθώ να κουβαλάω μαζί μου .... αντίθετα "είναι απίστευτα άκαρδο να παίρνεις το αίμα του άλλου
και να ζωγραφίζεις smileys ..." με μια φράση τα είπες όλα , το χεις αυτό :)

Θύμωσα εκείνη τη στιγμή αλλά κατάφερα να μην πάρω τον θυμό μαζί μου , δεν μου αρέσει να κουβαλάω αυτό το μαύρο πράγμα επάνω μου τη στιγμή που ο άλλος μπορεί να βρίσκεται κάπου ήσυχα και να απολαμβάνει γαλήνια το καφεδάκι του ... όμως "έπρεπε" να το γράψω όλο αυτό για να είμαι καλά με τον εαυτό μου , δεν μπορούσα να δηλώνω άγνοια , και για μένα αλλά και για τους υπόλοιπους που δεν ήξεραν ...... άλλωστε στην αντίθετη περίπτωση θα του έδινα και το άλλοθι για να συνεχίσει .

"το 'σωστό' μας οδηγεί από μέσα μας
(αν υπάρχει)
και η πυξίδα αυτή δεν απομαγνητίζεται απο απροσεξία ή συγκίνηση .

μιλάω για το ιερό INTEGRITY .
(την ακεραιότητα)."

Να το κάνω μια ανάρτηση αυτό ? .... τι υπέροχη λέξη αυτή η "ακεραιότητα" !! κατά κάποιο τρόπο είναι ερωτεύσιμος κάθε άνθρωπος που την κουβαλάει μαζί του ..... αλλά και κάθε άλλος που έχει στραμμένη εκεί την πυξίδα του , θα κάνει λάθη αλλά θα γυρίσει μετά να κοιτάξει πίσω , να αναλογισθεί , να δει απ έξω το πρόβλημα .

"στην 'μεγάλη εικόνα' όλοι παίρνουμε Ο,ΤΙ αξίζουμε .
ανυπομονώ !!"

Τόσα χρόνια που γνωριζόμαστε , ξέρω ότι μας δόθηκαν πολλές ευκαιρίες για να το συζητήσουμε αυτό ..... προσωπικά δεν ανυπομονώ , ξέρω ότι οι πράξεις θα φέρουν αποτελέσματα , ότι οι συγκεκριμένες δονήσεις ενός ανθρώπου έλκουν ή απωθούν .... ξέρω επίσης πως η μεγαλύτερη τιμωρία για όλους μας είναι αυτό που κουβαλάς μέσα στο μυαλό σου και πληρώνεται πάντα στο παρόν .

Να σ ευχαριστήσω για όλα τα καλά σου λόγια πολύχρωμη κυρία μου ... ένας συνοδοιπόρος είμαι που προσπαθεί να βγάζει που και που εκείνη την πυξίδα από την τσέπη και να την συμβουλεύεται ... χάρηκα πολύ πολύ για το πέρασμα από εδώ αν και πάντα σε κουράζω στην ανάγνωση :)

Φιλιά πολλά πολλά !!!

Coffeemug είπε...

Λυπάμαι που κάποιος με τόσο ελαφριά καρδιά και βάζοντας την ταμπέλα "έμπνευση", οικειοποιείται κάτι ξένο.
Μήπως τον μπερδεύει το όνομα; Δεν βλέπει ότι εδώ μέσα κρύβεται φωτιά, ζέστη και μια καρδιά που καίει δυνατά;

παλιατσος είπε...

Διάβασα με λύπη όσα γράψατε για μένα κι ένιωσα για άλλη μια φορά τον χλευασμό σας. Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά όλους και όλες. Καλό σας βράδυ

faraona είπε...

Α ΚΑΛΆ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΣΥΓΚΑΛΑ ΤΟΥ.
Αντι να βάλει την ουρά μέσα στα σκέλια του λέει οτι τον χλευάζουμε κιόλας!
Σιγά μη νιώσουμε κι ενοχές που ανακαλύψαμε τον κλέφτη δηλαδη...σε λίγο μπορεί να μας πει οτι έπρεπε να τον λυπηθούμε κιόλας.

*ελεος βρε Ηλία μου τι ειναι τούτος?

kryos είπε...

@ Coffeemug

Πολύ ελαφριά καρδιά απ ότι δείχνει coffeemug μου .... δεν είναι μόνο το δικό μου , έχει πάνω από 350 αναρτήσεις μέσα στα δυο τελευταία χρόνια και καμμιά δεν είναι δική του .... πολλές τις πήρε αυτούσιες και με άλλες "έπαιξε" φτιάχνοντας δικά του puzzle .... έχω μια μικρή συλλογή εδώ , μπορείς να πάρεις μια ιδέα :)

Σ ευχαριστώ για την δεύτερη παράγραφο :) .... να μην σβήσει ποτέ η φωτιά πίσω από τα μάτια μας ... χάρηκα για το πέρασμα .

Μια όμορφη βραδιά θα σου ευχηθώ !!!

kryos είπε...

@ Παλιάτσος

Καλώς τον !!!

Νομίζω ότι όλοι σου φέρθηκαν με πέραν του δέοντος ευγένεια φίλε μου με δεδομένο τη σοβαρότητα της κατάστασης .... εκατοντάδες κλεμμένες αναρτήσεις χωρίς να ρωτήσεις και χωρίς καν να αναφέρεις την πηγή .... αν έχεις ξεχάσει το "έργο" σου , κάνε ένα κλικ εδώ για να σου θυμίσω εγώ ένα μικρό κομμάτι του ..... να σου πω και ένα άλλο μικρό μυστικό ? ... ακόμη και για τον επίλογό σου έχεις πάρει φράσεις από εδώ :
http://ekptwtos.blogspot.com/2010/09/blog-post.html σσσσ μην μας ακούσει κανείς :)


Χλευασμός είναι αυτό το "εμπνευσμένο" που έβαλες εκεί , λες και όλοι είμαστε ηλίθιοι και δεν ξέρουμε τι σημαίνει η λέξη .... άνοιξε σε παρακαλώ τα σχόλια στο blog σου ( μας ) και άφησε λίγο τους περαστικούς να αποτυπώσουν την γνώμη τους για την αληθεια σου .... και μετά προσπάθησε να εξηγήσεις στον καθένα που θα έχει ερωτήματα τα ανεξήγητα ... το γιατί , το κίνητρο σου .... η ευασθησία που αποτυπώνεται με λέξεις είναι ένα μηδενικό μπροστά στην δράση του "καλλιτέχνη" .... στις επιλογές και στις ευθύνες του "έξω" ... εκεί που ζει κι αναπνέει .

Αν δεν κατεβάσεις όλες τις κλεμμένες αναρτήσεις εγώ προσωπικά εκτός από την καταγγελία στον blogger θα έχω κι ένα μόνιμο link για σένα στο δικό μου blog .... μπορεί να μην χλευάζει αλλά μια μικρή δόση ειρωνείας μάλλον θα την έχει .... δεν ήθελα να ασχοληθώ άλλο , δεν μου κάνει καλό όλο αυτό αλλά δεν είδα ούτε ένα τόσο μικρό σημάδι επανόρθωσης από μέρους σου .... και το είπα και αλλού .... δεν με ενοχλεί και τόσο το κείμενο , πάρτο και κάντο κομμάτια , το θράσος με ενοχλεί .

Καλό βράδυ και νομίζω ότι πολύ ασχολήθηκα .

kryos είπε...

@ faraona

Όπως το λες ....

Ακόμη δεν έχει κατεβάσει ούτε μια ανάρτηση Αναστασία μου , ούτε καν ξεκίνησε να αναφέρει τις πηγές .... τι να πεις ? ... κι εγώ νόμιζα ότι μπορούμε να συννενοηθούμε .

Για να σου πω την αλήθεια είχα κάποιες μικρές ενοχές αλλά μετά το σημερινό με τον χλευασμό , μου έφυγαν :)

Μια υπέροχη νυχτιά θα σου ευχηθώ !!!

Artanis είπε...

Αφού έληξε, δεν θα κάνω σχόλιο επί τούτου...Καταλαβαίνω πόσο σε πείραξε, επειδή είναι τόσο ιδιαίτερο το ύφος σου αλλά εφόσον το αντιλήφθηκε και ο ίδιος-έστω και έτσι-, είναι ακόμα καλύτερα...
Ελπίζω να έχεις ηρεμήσει λίγο, μετά τον "επίλογό" του...
Καλημέρα από ΝΖ...

albena είπε...

Είναι η μέρα της φθινοπωρινής ισημερίας..
Και επίσημα πλέον - καλό φθινόπωρο!
Μια μουσική ευχή
Καλημέρα

kryos είπε...

@ Artanis

Καλημέρα από Ελλάδα Artanis μου ... δεν με πειραξε και τόσο η αντιγραφή του κειμένου μου όσο το θράσος και η ειρωνεία του κυρίου απέναντι σε δεκάδες ανθρώπους ... γιατί στην αρχή μπορεί να λέει στον εαυτό του ότι έτσι εκφράζομαι και δεν ενοχλώ κανεναν ... όμως όταν έρθει κάποιος ευγενικά και του πει ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί κάτι δικό του να βρίσκετε εκεί , θα έπρεπε να ζητάει συγνώμη και να συμμορφώνεται .... αυτός συνεχίζει το γελοίον του πράγματος και την ειρωνεία με ετικέτες όπως "σκέψεις" και με προσθέσεις από κάτω "εμπνευσμένο" ... "εμπνευσμένες" αυτούσιες αναρτήσεις .

Ήρεμος είμαι ακόμη κι αν γράφει η σκιά μου ... έχω πολύ σημαντικότερα πράγματα να αντιμετωπίσω στη ζωή μου .

Σ ευχαριστώ πολύ για το πέρασμα , πολλά χαμόγελα σου εύχομαι !!!

Φιλιά !!!

kryos είπε...

@ Albena

Καλημέρα Albena μου !!! καλό φθινόπωρο να έχουμε !!!

Σ ευχαριστώ που γέμισες μουσική το πρωινό μου !!!

#lockheart# είπε...

καλησπερα κρυε μου,

η αληθεια ειναι οτι με παροτρυνση του φιλτατου οδοιπορου επισκεφτηκα στο ζεστο μπλογκ σου.
Ειδα τι ανεφερες για τα κειμενα υποκλοπης και η αληθεια ειναι οτι δε μου ειχε περασει ποτε απο το μυαλο οτι υπαρχουν τετοιοι ανθρωποι(ο θεος να τους κανει)
Μαλλον ο συγκεκριμενος παλιατσος ειναι και παλιατσος στη "ψυχη".αλλα μαλλον ειχε κ την αξιοπρεπεια να σβησει το μπλογκ του,γτ προσπαθησα να βρω τα ντοκουμεντα διχως αποτελεσμα.Συμφωνω απολυτα με οσα ανεφερες και σε ευχαριστω για τη σχετικη σου αναμειξη σε κειμενα καταθεσης.
Χαιρομαι που σε βρηκα.
Σε φιλω.

kryos είπε...

Καλησπέρα lockheart μου !!!

Καλύτερα που δεν βρήκες τα ντοκουμέντα γιατί μια δόση σύγχισης θα την είχες πάρει , να είσαι σίγουρη .

Δεν ήθελα να κλείσει το blog του ( δεν ξέρω αν το έκλεισε ή αν του το έκλεισαν ) ... ήθελα να το χρησιμοποιήσει ως μέσο δικής του έκφρασης και του το είπα ουκ ολίγες φορές αλλά το τι θέλω εγώ δεν έχει φυσικά καμμιά σημασία ... οι αναρτήσεις του δεν χάθηκαν , βρίσκονται εκεί που ανήκουν , στα ιστολόγια των ιδιοκτητών τους .

Εγώ σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για το πέρασμα από εδώ ... να ευχαριστήσω και τον φίλο μου τον Συνοδοιπόρο που έγινε η γέφυρα .

Θα χαρώ να τα λέμε !!!

φιλιά πολλά !!!

ολα θα πανε καλα... είπε...

Καλησπέρα,καλό μήνα και καλό φθινόπωρο.Είναι τόσο ψυχοφθόρα η διαδικασία αυτή που αναφέρεις στην ανάρτηση,τα σου πα μου πες,το έκλεψες αυτό,όχι δεν το έκλεψα,απλώς το οικειοποιήθηκα,κλπ,και δημιουργούν τόσο άβολες καταστάσεις μεταξύ των bloggers,που καλό θα ήταν να μην γίνονταν ποτέ αυτά.
Να σαι καλά.

kryos είπε...

@ όλα θα πάνε καλά

Καλησπέρα και καλό φθινόπωρο Γεωργία ... έχεις δίκιο , μπήκα όμως σε όλη αυτή τη διαδικασία για τον απλούστατο λόγο ότι δεν μπορούσα να τα αφήσω να συμβαίνει μπροστά στα μάτια μου .... δεν διεκδικώ τον τίτλο του συγγραφέα , ούτε αισθάνομαι ότι τα κείμενα μου διακρίνονται για την πολυτιμότητά τους έξω από το δικό μου σπιτικό ... εκείνη η ειρωνεία του "εμπνευσμένο" αποτέλεσε για μένα το κίνητρο να ασχοληθώ λίγο περισσότερο και η συναισθηματική μου εμπλοκή στο όλο θέμα μάλλον ήταν λιγότερη απ όσο φάνηκε στον εδώ αναγνώστη .

Σ ευχαριστώ για το πέρασμα , χάρηκα που άνοιξες πάλι τα φώτα στο σπιτικό σου .

ολα θα πανε καλα... είπε...

@kryos

να σαι καλά.