Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Kseniya Simonova


Από ένα mail που έλαβα :



"Η εμφάνιση μιας ντροπαλής 24χρονης σε σόου ταλέντων της ουκρανικής τηλεόρασης προκάλεσε το κλάμα μίας ολόκληρης χώρας, καθώς και διεθνή αίσθηση.

Περίπου 13.000.000 άνθρωποι είδαν την Kseniya Simonova στο σόου "Ουκρανία έχεις ταλέντο" σε μια εξαιρετική επίδειξη της τέχνης της άμμου. Η Ουκρανία προετοιμάζεται για τις προεδρικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2010, ενώ βρίσκεται σε πολύ κακή οικονομική κατάσταση ως χώρα.

Από τον περασμένο Μάιο, οπότε και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η Simonova, με ένα κουτί γεμάτο άμμο, ζωγραφίζοντας πανέμορφες εικόνες πάνω σε αυτό, απεικονίζοντας την ιστορία της πρώην σοβιετικής χώρας, όλο και περισσότεροι θαυμαστές κάθονταν μπροστά από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες για να τη δουν.

Τα βίντεό της στο Youtube έχουν συγκεντρώσει πάνω από 4.000.000 κλικ, αριθμός απίθανος για ένα κοινό που γνωρίζει λίγα για την ιστορία της Ουκρανίας.

Η Ουκρανία έχασε περίπου το 1/4 του πληθυσμού της κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αριθμός που αντιστοιχεί περίπου στο 20% των συνολικών θανάτων. Με τη βοήθεια της άμμου, τα πορτραίτα της Simonova δείχνουν τις ανθρώπινες απώλειες από τη γερμανική εισβολή του 1941.

Η σκηνή, στο άνοιγμά της, δείχνει ένα ζευγάρι να κάθεται σε ένα παγκάκι κάτω από έναν ουρανό γεμάτο αστέρια. Ξαφνικά, εμφανίζονται πολεμικά αεροπλάνα και η ευτυχισμένη σκηνή αντικαθίσταται από θλιμμένα πρόσωπα. Στη συνέχεια, έρχεται ένα μωρό και η γυναίκα χαμογελά ξανά, αλλά ο όλεθρος του πολέμου τη μετατρέπει σε χήρα, πριν η εικόνα με τη σειρά της να πάρει τη μορφή του Αγνώστου Στρατιώτη της Ουκρανίας.

Η 24χρονη κέρδισε, φυσικά, το πρώτο βραβείο του παιχνιδιού (80.000 λίρες) και επέστρεψε στην κανονική της ζωή στην Κριμαία. Έκπληξη αποτελεί πάντως το κίνητρό της για τη συμμετοχή στο παιχνίδι. "Δήλωσα συμμετοχή για να βοηθήσω ένα παιδί, το οποίο χρειαζόταν να υποβληθεί σε εγχείρηση. Δεν είχα σκοπό να κάνω όλη τη χώρα να κλάψει" είπε χαρακτηριστικά."

( Η μουσική του blog έχει κλείσει για να απολαύσετε το βίντεο με την εξαιρετική του μουσική υπόκρουση )




36 σχόλια:

faraona είπε...

Ενας και μόνο άνθρωπος προκάλεσε ολο αυτό το καταπληκτικό γεγονός....φαντάσου τώρα δηλαδή νάταν 100 ανθρωποι η 200 η και περισσότεροι μαζί, συντονισμένοι κάτω απο «τέτοιες αρμονικές συγκλίνουσες» ,τι θα μπορούσαν να κάνουν!
Μπράβο στο κορίτσι.
Καλημέρα Ηλία μου!

✿ margarita είπε...

Απίστευτο!!

Συγχαρητήρια στη κοπέλα..και ποιος θα μπορούσε να μείνει ασυγκίνητος σε όλο αυτό?

Καλημέρα krye μου!

mermyblue είπε...

Συγκλονιστικό...
Δεν έχω λόγια...
καλημέρα.
πολύ όμορφη ανάρτηση
:)

b|a|s|n\i/a είπε...

εκπληκτικό ταλέντο. αστείρευτη φαντασία. απλά χωρίς λόγια! συγκλονιστικό! από τα παλάτια που χτίζονται τόσο γερά και παντοτινά στην άμμο. καλημέρα σου!

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΑΡΩΓΗ είπε...

Τρομερό, απλά συγκλονιστικό...Μόνο δάκρυα....
Ουφ...
Καλημέρα.
Υ.Γ. Επέτρεψε μου να το αναρτήσω στο blog μου...

kryos είπε...

Καλημέρα σε όλους .... θα επανέλθω με περισσότερο χρόνο ... από δικό μου λάθος η ανάρτηση δημοσιεύθηκε δύο φορές ...μεταφέρω εδώ το σχόλιο του πολύ αγαπητού fractal ...


Ο/Η fractal είπε...

Δεν έχω φωνή. Δεν μπορώ να μιλήσω.
Απίστευτη η δύναμη της ψυχής να βρίσκει τρόπους να εκφράζεται.
Θα ξαναγυρίσω να δω πολλές φορές το video. Ξανά και ξανά.
Αυτό το video ανέτρεψε τη σταθερή αντίληψη των ανθρώπων, πως ότι γίνεται με άμμο μέλει να καταστραφεί. "Πύργους στην άμμο" λέμε..
Φαίνεται πως η άμμος γράφει στέρεα μέσα στην ψυχή και χτίζει απόρθητους πύργους.
Χίλια ευχαριστώ σε σένα και σε όποιον σου έστειλε αυτό το e-mail

Υ.Γ.
Νοιώθω ανάπηρο που δεν μπορώ να εκφράσω τη συγκίνηση που με έχει διαπεράσει. Βραχυκυκλώνει και ξαναγυρίζει μέσα μου.

15 Οκτώβριος 2009 11:14 πμ

Loth είπε...

ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ..ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ...

ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ

Σταλαγματιά είπε...

Το τελευταίο διάστημα το βλέπω παντού και ξέρεις τι με κάνει περισσότερο αισιόδοξη;
Πως μιλά ακόμη στις περισσότερες καρδιές και έτσι βλέπω ξανά εκείνο το μικρό μικρό μπουμπούκι που λέγεται ανθρωπιά να μεγαλώνει σιγά σιγά !!

Φθινοπωρινή η σημερινή μέρα μα να ναι όμορφη :)

Ευαγγελία Πατεράκη είπε...

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!

Φίλε μου, Καλημέρα!

Κωνσταντίνος Κόλιος είπε...

Δικαίως πήρε τέτοιες διαστάσεις το θέμα και πιστεύω θα πάρει ακόμα μεγαλύτερες, η κοπέλα είναι θεϊκή, δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχό της.

Καλό μεσημέρι Ηλία.

kryos είπε...

Καλησπέρα Αναστασία μου


"φαντάσου τώρα δηλαδή νάταν 100 ανθρωποι η 200 η και περισσότεροι μαζί, συντονισμένοι κάτω απο «τέτοιες αρμονικές συγκλίνουσες» ,τι θα μπορούσαν να κάνουν!"

Η φράση σου αυτή γεννάει πολλές πολλές σκέψεις ....

Θα μπορούσε λες μετά από κάποιο κρίσιμο επίπεδο πληθυσμού , όλη η ανθρωπότητα MAZI να ανέβει ένα σκαλοπάτι συνειδητότητας ? ... προχωρούμε όλοι σε κοινή πορεία ή πίσω απ όλο το σκηνικό βρίσκεται κάθε φορά ένας πρωταγωνιστής και το δικό του προσωπικό εσωτερικό ταξίδι ? ...ο Γιούνγκ έλεγε ότι η μόνη ελπίδα για όλους μας είναι πολλοί άνθρωποι που ο καθένας θα πράξει το χρέος του , σκύβοντας μέσα του .... σε κάποιο άλλο επίπεδο αυτός ο στίβος-κόσμος με όλη την ασχήμια του και την ομορφιά του είναι το κατάλληλο έδαφος για να αναπτυχθεί και να ανθίσει μια μοναδική ψυχή ... για μένα και όσο περνάνε τα χρόνια μου σε αυτόν τον πλανήτη , ένας "καλύτερος κόσμος" φάνταζει ουτοπικός με δεδομένο την ανθρώπινη φύση αλλά ένα άνωθεν "σχέδιο" που νιώθω ότι αντιλαμβάνομαι με τα δικά μου κριτήρια .... για μια ψυχή σε πορεία ίσως να είναι απαραίτητα και αναγκαία τα δύσκολα σχολεία .

Παραδείγματα όπως αυτής της κοπέλας ( και ειδικά με το κίνητρο που την οδήγησε σε κείνη την εκπομπή ) μπορούν να λειτουργήσουν ως φάροι .... (προσωπικά χαίρομαι κάθε φορά που βλέπω το "καλό" να εκφράζεται και να επιβάλλεται με δύναμη και πείσμα ... δείχνει ότι μπορεί το τόσο παρεξηγημένο "καλό" να είναι γοητευτικό ακόμη και στην εποχή μας ... είναι κρίμα η πεποίθηση πολλών ότι πίσω από την καλοσύνη και την ανθρωπιά κρύβονται μόνο βλαμμένοι , άχαροι ,βαρετοί άνθρωποι - άσχετα που όταν πιάσει φωτιά το σπίτι τους , τέτοιους ανθρώπους θα ήθελαν για γείτονες ) .... αν όμως αυτό το παράδειγμα ( για να επανέλθω ) δεν φέρει αλλαγές στη δική μου ζωή τότε με προσωπική ευθύνη το καθιστώ άχρηστο όσον αφορά εμένα ...η ίδια έκανε το χρέος της , εγώ πρέπει να κάνω το δικό μου και κανείς δεν θα το κάνει για μένα .

Πάλι βρήκα ευκαιρία να φλυαρίσω ...αλλά εσύ φταις που ρίχνεις σπόρους από αυτούς που στο δικό μου χωράφι φυτρώνουν :)

Φιλιά πολλά κι ένα υπέροχο βραδάκι θα σου ευχηθώ !!!

kryos είπε...

@ margarita

Καλησπέρα Μαργαρίτα μου !!

Όποιος μπορεί να μείνει ασυγκίνητος σε όλο αυτό , κατά την άποψη μου χρειάζεται να αναθεωρήσει πολλά πράγματα στη ζωή του .

Να έχεις ένα πολύ όμορφο βραδάκι θα σου ευχηθώ !!!

kryos είπε...

@ mermyblue

Η ανάρτηση είναι όμορφη γιατί έκλεψα στολίδια από αλλού :)

Καλό βράδυ θα σου ευχηθώ !!!

kryos είπε...

@ basnia

Λες Βασίλη μου να κρατήσει πολύ αυτό το παλάτι ? μακάρι !!!
Και μια μικρή ρωγμή στο ηλίθιο life style της τηλεόρασης να προκαλέσει , κέρδος είναι .
Ενα όμορφο βραδάκι θα σου ευχηθώ !!!

kryos είπε...

@ Νίκος - Αρωγή

Καλώς όρισες από το τετράδιο μου Νίκο ...
Να σου το επιτρέψω εγώ ? :) Όταν κάποιοι μεγεθύνουν και προβάλλουν συνέχεια το άσχημο και ευτελές , εμείς νομίζω ότι έχουμε χρέος να πολλαπλασιάζουμε την ομορφιά με τις μικρές μας δυνάμεις ... όλοι μαζί κάτι μπορούμε να κάνουμε ...χαίρομαι που πήρες τη σκυτάλη .

Να έχεις ένα όμορφο βραδάκι θα σου ευχηθώ !!!

kryos είπε...

@ fractal

Ναι ..όταν η ψυχή θέλει να εκφραστεί , μπορεί να δώσει λάμψη στο κάθε υλικό ...ένα κουτί άμμος μπορεί να γεννήσει τόσα συναισθήματα στα χέρια ενός ανθρώπου που δεν έχει χάσει την επαφή με την ψυχή του .... παρακολουθήσαμε μια μικρή αλχημιστική τελετή κατά την γνώμη μου .

Σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια ...δεν έκανα τίποτε περισσότερο από το να πάρω τη σκυτάλη για λίγο ...άσε που στόλισα και το blog μου . :)

Να έχεις ένα όμορφο βραδάκι θα σου ευχηθώ !!!

kryos είπε...

@ Loth

Ναι , μερικές φορές τα λόγια είναι περιττά ... όταν κάτι έχει τη δύναμη να σου αιχμαλωτίζει την προσοχή , νιώθεις το δέος που απαιτείται για να παραμείνεις σιωπηλός .

Καλώς ήλθες από το σπιτικό μου !!!
Μια υπέροχη βραδιά θα σου ευχηθώ !!!

kryos είπε...

@ Αναστασία

Δηλ ήμουν ο τελευταίος που το είδε ? .... κι αφού το ξέρατε εσείς γιατί δεν το ήξερα εγώ ? :)

Χαίρομαι που είσαι αισιόδοξη Αναστασία μου .... η καλοσύνη και η ανθρωπιά αν και τόσο παρεξηγημένες στην εποχή μας , πάντα θα μιλάνε στις καρδιές των ανθρώπων ( τουλάχιστον των περισσότερων )

Η ανθρωπιά στην πράξη θέλει κόπο και χρόνο και θυσίες .... το κακό δεν χρειάζεται τίποτε κι έχει και την αδιαφορία σύμμαχο ...παρ΄όλα αυτά κι εγώ πιάνω τον εαυτό μου να αισιοδοξεί .

Να έχεις ένα πολύ όμορφο βραδάκι σου εύχομαι !!!

Φιλιά !

ΥΓ Η μέρα είναι όμορφη ακριβώς γιατί είναι φθινοπωρινή :)

kryos είπε...

@ Προμηθεύς Πύρφορος

Πραγματικά καταπληκτικό Λίτσα μου ...συνδυάζει τόσα πολλά πράγματα !!!

Να έχεις ένα πολύ όμορφο βραδάκι...χάρηκα που πέρασες !!!

ολα θα πανε καλα... είπε...

ναι,το έχω παρακολουθήσει ήδη το βίντεο αυτό,πριν λίγες μέρες,και έμεινα κατάπληκτη από τη "ζωή" που μπορεί να δώσει ένας άνθρωπος σε ένα πρόσωπο κάνοντας κάτι με την άμμο και τόσο γρήγορα με τα χέρια του,σχεδόν αστραπιαία.
Και μου έκανε για μια ακόμη φορά εντύπωση το πόσο ευαίσθητος είναι αυτός ο λαός - τον γνωρίζω αρκετά,θα έλεγα.
Καλησπέρα!

kryos είπε...

@ Κωνσταντίνος

Υπάρχει κι ένας άλλος υπέροχος τέτοιος καλλιτέχνης Κωνσταντίνε μου .... αν βλέπεις animal-planet θα τον δεις ανάμεσα στις εκπομπές να σχεδιάζει ζώα με άμμο και μέσα από το ένα να ξεπροβάλλει το άλλο ...υπέροχος πραγματικά .....νομίζω ότι είχε κάνει η Artanis μια ανάρτηση εφιερωμένη σ αυτόν .

Να έχεις ένα πολύ όμορφο βράδυ φίλε μου !!!

kryos είπε...

@ Όλα θα πάνε καλά

Νομίζω ότι είχα διαβάσει σ ένα βιβλίο της Βαμβουνάκη για τον ιδιαίτερο ψυχισμό αυτών των λαών ... έλεγε ότι είναι άνθρωποι που ξέρουν όταν αγαπάνε να τα δίνουν όλα .... που έχουν μάθει να υπομένουν τον πόνο ...ίσως γι αυτό έλεγε το βιβλίο να φαίνονται τόσο άδειοι από ενέργεια από μια ηλικία και μετά ... ακόμη και τα πολύ όμορφα εξωτερικά τους χαρακτηριστικά στραγγίζουν χωρίς άμυνες στο πέρασμα του χρόνου ...όχι όμως και οι ματιές τους .

Να έχεις ένα όμορφο βράδυ Γεωργία μου !!!

Margo είπε...

Και μόνο από τη παρουσία της και το κείμενο που προηγείται περιμένει κανείς κάτι ιδιαίτερο όμως και πάλι ξεπερνάει τη φαντασία. Μαγικό!

Καλό Σαββατοκύριακο εύχομαι.

fish eye είπε...

πολυ μεγαλη φαντασια. δεξιοτεχνια αναμφιβολα αλλα και συνειδηση κι ευαισθησια για την ιστορια του τοπου..

αρκει να μη φτανουμε σε ακραιες καταστασεις..

καλο σ/κ krye μου!

kryos είπε...

@ Margo

Καλό Σαββατοκύριακο Margo ... χάρηκα που πέρασες ..

kryos είπε...

@ Πως να βάλω την καρδιά εδώ ? :)

Καλώς ήρθες Στέλλα μου .... εννοείς εθνικιστικές ακρότητες ? γιατί αν είναι αντιπολεμικές ακρότητες θα διαφωνήσω :)

Ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο θα σου ευχηθώ !!

fish eye είπε...

εθνικιστικες φυσικα..

*με copy ηλια μου..
καλο σ/κ να εχεις..

ο καιρος σου ηρθε ναι;)
βροχες, κρυο..

kryos είπε...

@ ❤ ναι , με copy

Δεν είναι υπέροχα τα χρώματα τώρα ?

Artanis είπε...

Μου το έστειλαν κι εμένα...Υπέροχη δουλειά...
καλημέρα από ΝΖ, καλά να περνάς...

kryos είπε...

Καλημέρα από Ελλάδα Artanis μου .... χάρηκα που πέρασες ... διάβασα την ιστορία του Νώντα αλλά κάτι μου έτυχε εκείνη τη στιγμή και δεν σχολίασα ...θαυμάζω τους ανθρώπους που όταν όλοι μιλάνε , αυτοί πράττουν .

Αλεξάνδρα είπε...

Χρόνια πολλά πριν συνειδητοποιήσα πως την ελπίδα την κρατούν στα χέρια τους μεμονωμένα άτομα.

Δεν ξέρω γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν πως μπορεί να αλλάξει ο κόσμος με ένα μαγικό ραβδάκι κι όχι με πολύ προσωπικό κόπο, αρχίζοντας μάλιστα από τον ίδιο τους τον εαυτό.

Πάντα θα υπάρχουν τρόποι.
Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα κρατούν την ελπίδα ζωντανή.

Ομορφες και οι μουσικές επιλογές της.

φιλιά

kryos είπε...

Το είχε πει και ο φίλος μας ο Γιούνγκ , Αλεξάνδρα μου ..

" Η ελπίδα θα ανθίσει όταν ένας ορισμένος αριθμός ανθρώπων θα εκπληρώσουν το εσωτερικό τους ταξίδι ... το καθήκον τους "

Χωρίς τέτοιους ανθρώπους κάθε άλλη "συλλογική" προσπάθεια είναι μάταιη κατά την γνώμη μου και το ξέρω ότι συμφωνείς .

Να έχεις μια υπέροχη μέρα κούκλα μου με πολλά χαμόγελα !!!

Φιλιά !!!

Crocodile23 είπε...

Tromero video!!!!

A kai i kopela einai poli WOW etsi? :-)

Appelsinpigen είπε...

συγκινήθηκα πολύ όταν είδα αυτο το βίντεο.

ειναι απιστευτο το τι μπορει να φτιαξει ενας ανθρωπος και το τι μπορει να εκφράσει μέσα απ την τέχνη του . . .

το βίντεο δεν το ειδα πρωτη φορα εδώ, σ ευχαριστώ όμως που μου το εφερες στη μνημη ξανα...

καλημερα :)

kryos είπε...

@ Crocodile23
Φίλε μου καλώς ήρθες ...τώρα είδα το σχόλιο σου,sorry που άργησα να απαντήσω ...

Ναι , η κοπέλα είναι πολύ WOW :) Το κακό είναι ότι θα γεμίζει το σπίτι με χώματα :)

Καλό βράδυ θα σου ευχηθώ !!!

kryos είπε...

@ Christine the elf

Χαίρομαι που το πέρασμα σου εδώ ,γέννησε συναισθήματα ....

Καλό βράδυ θα σου ευχηθώ !!!