Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

Άχρηστες γνώσεις περί Έρωτος



Τι κοινό έχουν το κακαόδεντρο





και η μπανανιά ?


Θα σας πω εγώ αν δεν το ξέρετε ..... οι καρποί τους είναι οι τροφές με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε μια πολύτιμη ουσία που θα αναλύσουμε παρακάτω ...αυτά τα δύο δέντρα αναπτύσσονται και καλλιεργούνται συμβιωτικά .......... σύμπτωση ?
( αναρωτιούνται ορισμένοι ).


Να σας γνωρίσω λοιπόν μια κυρία που βρίσκεται μέσα σε όλους μας και παίζει σημαντικό ρόλο στην ζωή μας και την διάθεση μας .


ΣΕΡΟΤΟΝΙΝΗ


Η σεροτονίνη είναι χημική ουσία, ουσιώδης για τη λειτουργία του νευρικού συστήματος η οποία έχει, μεταξύ άλλων και ρόλο νευροδιαβιβαστή..


Η σεροτονίνη βοηθά στον έλεγχο του θυμού και της παρορμητικής συμπεριφοράς και επηρεάζει έτσι σημαντικά τη λήψη αποφάσεων. Η πτώση των επιπέδων της αρκεί για να εντείνει το θυμό και την επιθυμία για αντίποινα .
Ευθύνεται για την ηρεμία, την όρεξη ,τη χαλάρωση και την ευδαιμονία μας γενικότερα .

Όλα αυτά σε φυσιολογικές συνθήκες

Όταν ερωτευόμαστε αλλάζουν τα πράγματα....στους φρεσκοερωτευμένους το ποσοστό σεροτονίνης είναι μέχρι και 40% χαμηλότερο από το φυσιολογικό .... η σύμμαχος μας στην καθημερινή μας ηρεμία μας αφήνει μόνους κι απροστάτευτους..... παροδικά
(Οι ερωτευμένοι μπορούν να την πέσουν με τα μούτρα στην μαύρη σοκολάτα και τις μπανάνες)

Κυρίαρχο ρόλο δε τότε , αναλαμβάνει μια φοβερή ορμόνη που λέγεται ντοπαμίνη (εμείς οι άνθρωποι σε όλα θέλουμε να δίνουμε περίεργα ονόματα) μια χημική ουσία που μεταβιβάζει πληροφορίες από το ένα νευρικό κύτταρο στο άλλο.



Όταν η ντοπαμίνη είναι αυξημένη στον οργανισμό, επικρατεί ενθουσιασμός, αϋπνία, πόθος, ελάττωση της όρεξης και αφηρημάδα,αναστέλλεται η κριτική ικανότητα, η εμπεδωμένη σκέψη, η σωστή αξιολόγηση παρελθόντων αναμνήσεων και βιωμάτων, και κατά κύριο λόγο ο έλεγχος της κοινωνικής συμπεριφοράς.....όλα δηλαδή τα συμπτώματα των ερωτευμένων.




Από χημικής άποψης, ο έρωτας δρα πάνω μας σαν ναρκωτικό.


Όταν ερωτευόμαστε ενεργοποιούνται οι ίδιοι ακριβώς μηχανισμοί με αυτούς κατά την χρήση κοκαΐνης.

Από την άλλη όσο περισσότερη ντοπαμίνη εφοδιάζεται ο οργανισμός μας, τόσο πιο όμορφα αισθανόμαστε

Η ψύχωση αυτή, δηλαδή η κατάσταση της έντονης ερωτικής διέγερσης, έχει όλα τα κλινικά στοιχεία της μανίας....ο Άλλος είναι το ναρκωτικό μας και θέλουμε τις μεγαλύτερες δόσεις .


Αλίμονο αν δεν υπάρχει ανταπόκριση....υπέροχο χαρακτηριστικό κείμενο εδώ

από την speranza




Η κατάσταση αυτή κρατάει περίπου 4 χρόνια ....όσο χρειάζεται δηλαδή για να γίνει η πράξη και ο καρπός της να μπορεί να σταθεί στα πόδια του.....είναι η περίοδος που το ζευγάρι πρέπει να παραμείνει ενωμένο πάση θυσία .





Μετά?


Μετά περνάει όλο το πανηγύρι του πάθους ...αισθανόμαστε καλά γιατί και η σεροτονίνη μας είναι πλέον ανεβασμένη και πλέον τίθεται το θέμα της διατήρησης της σχέσης.


Μια άλλη ουσία τότε αναλαμβάνει τον ρόλο της :


Η ορμόνη οξυτοκίνη η οποία βοηθά στο να δημιουργηθούν και να εδραιωθούν δεσμοί αγάπης μεταξύ μητέρας και παιδιού, ενεργεί με ανάλογο τρόπο και μεταξύ των ερωτευμένων.


Είναι αυτή που θα κρατήσει την σχέση αν στην περίοδο του πάθους μπόρεσε το ζευγάρι να έρθει τόσο κοντά ώστε να συνεχιστεί η έλξη και αργότερα ...αν έχει συμβεί αυτό έχει ήδη δημιουργήσει δισεκατομμύρια νέα κυκλώματα μεταξύ των νευρικών κυττάρων σε ορισμένες δομές του εγκεφάλου.


Η οξυτοκίνη απελευθερώνεται όταν οι σύντροφοι κάνουν έρωτα....ανταλλάσσουν χάδια.....μοιράζονται εμπειρίες ...συζητάνε...επικοινωνούν και γενικά αφιερώνουν χρόνο ο ένας στον άλλον .... αυτό είναι και το μυστικό των μακροχρόνιων σχέσεων.

Για τους λόγους αυτούς μερικοί την αποκάλεσαν
ορμόνη της αγάπης.

Επίσης έρευνες έδειξαν ότι η απελευθέρωση οξυτοκίνης δεν προϋποθέτει το στάδιο του έρωτα...σε πολλές περιπτώσεις ¨μαθαίνουμε "να αγαπάμε με τον καιρό τον σύντροφο μας μοιραζόμενοι στιγμές μαζί του.



( Πολλές άλλες ουσίες συμμετέχουν στην "χημεία του έρωτα" .... σ αυτό το μικρό post δεν θα μπορούσα να τις συμπεριλάβω ....ούτε έχω τις γνώσεις φυσικά ....και για να προλάβω τυχόν αντιδράσεις εκ μέρους των ρομαντικών ( κι εγώ είμαι ...η Ευαγγελία φταίει για την ανάρτηση :)) παραθέτω το γράμμα που έστειλε ένας αναγνώστης στο National Geographic όταν δημοσίευσε σχετικό άρθρο ).



Έρωτας
Η επιστήμη έχει καταστρέψει τα πάντα για τους εραστές και τους ποιητές. Το φεγγάρι δεν είναι πια το ασημένιο σύμβολο της αγάπης, αλλά μια χωμάτινη μπάλα με κρατήρες. Και ο έρωτας; Δεν είναι πια ένα μεγαλειώδες συναίσθημα, αλλά μια έκλυση ντοπαμίνης στον κερκοφόρο πυρήνα. Το άρθρο σας με βοήθησε να καταλάβω τι συνέβη πραγματικά όταν γνώρισα τη γυναίκα μου πριν από 46 χρόνια. Δεν ήταν έρωτας· ήταν μια έκλυση ντοπαμίνης. Η χαρά που μοιραζόμαστε τώρα πια δεν είναι έρωτας· είναι μια συνεχής απελευθέρωση οξυτοκίνης.

ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΧΑΡΒΕΪ

Μπελέρ, ΗΠΑ

29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι ο Ντέιβιντ Χάρβεϊ με κάλυψε απολύτως. Ποίηση κι έρωτας πρέπει να μένουν εκτός ορίων επιστήμης. Γιατί να χάσουν την μαγεία τους, το μυστήριο που τα τυλίγει; Γιατί να γίνουν τύποι και εξισώσεις; Υπάρχει λειτουργικός λόγος;

Ας μην ξέρω τι είναι αυτό που με συνεπαίρνει και χάνω το μυαλό μου, αυτό που διώχνει τον ύπνο μου, που με ξεσυντονίζει, με αναστατώνει, με ταξιδεύει, αυτό που μου κολλά φτερούγες στα χέρια και πετώ πάνω από τον κόσμο και κάθε τι πεζό και τετρημένο και καθημερινό. Χρειάζεται να ξέρω πως για όλα φταίει μια ορμόνη; Ξέρω πώς με κάνει να αισθάνομαι κι αυτό μου αρκεί.

Η επιστημονική σου έρευνα ήταν υπεραρκούντως πλήρης. Σ' ευχαριστώ που σήκωσες τελικά το γάντι αντί για μένα, δεν θα την άντεχα τόση χημεία :))

jacki είπε...

Εντάξει το καταλαβα δεν ερωτεύομαι. Δεν είναι καιρός για εθισμούς...Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου.
Καλό μεσημέρι.

Κωνσταντίνος Κόλιος είπε...

Κατάλαβα,αν βγουν σε εναίσιμη μορφή η χάπια Κρυε κράτησε μου μισό κιλό οξυτοκίνη,ένα τέταρτο σεροτονίκη και βαλε μπόλικη ντοπαμίνη :)

Ερε τι κάνει η επιστήμη ,και εμείς ακόμα ασχολούμαστε με τους κλασικούς τρόπους ,μπα έχουμε μείνει πίσω,το χάσαμε το τρένο της εξέλιξης :)

Kαλημέρα

anima είπε...

Ηλία μου,

μήπως πρέπει να σπεύσω να κάνω εξετάσεις;....

Φιλιά πολλά
και καλό απόγευμα

Σταλαγματιά είπε...

Πραγματικά περίεργα όλα αυτά,
Φυσικά η επιστήμη πάντα είχε την τάση να απομυθοποιεί τα πάντα.
Την ζωή την ίδια, πως θα της ξέφευγε λοιπόν ο έρωτας.
Ο μικρός αυτός φτερωτός θεός μόνο στις καρδιές θα υπάρχει πάντα ότι
Κι αν υποστηρίζει η επιστήμη.
Τείνουμε να εξαλείψουμε κάθε τι μας έδινε χαρά και ενδιαφέρον.
Νομίζω πως θα παραμείνω στην άποψη πως ο έρωτας είναι ο μικρός θεός
Που ομορφαίνει την ζωή μας και όχι κάποια δόση ντοπαμίνης.
Η επιστήμη καλά κάνει και κάνει την δουλειά της, άλλωστε χωρίς αυτήν δεν θα είχαμε βελτιώσει τόσο την ποιότητα της ζωής μας ούτε το όριο της.

gregory είπε...

συνχαριτηρια...κυριε...πολυ καλο ειναι μαθημα γνωσης....παντα η επιστημη πρωχωραη αλιος θα κοιμομαστε στα δεντρα...

fish eye είπε...

δηλ..
για οτι λατρεψα
γοητευτηκα
ονειρευτηκα
λαχταρισα

εφταιγε μια ορμονη;

και τωρα;τωρα που υποστηριζω την ηρεμια κι οχι το παθος παλι μια ορμονη το δημιουργει αυτο;

παει ολη η ρομαντικη μου διαθεση ηλια μου..τρεχω να ψαξω στο ψυγειο σοκολατα..

καλο απογευμα
(παρα πολυ ενδιαφερον ποστ)

Αλεξάνδρα είπε...

xaxaxaxaxa Σαν να λέμε απόλαυσε το ηλιοβασίλεμα μέχρι τη στιγμή που θα συνειδητοποιήσεις ότι τα χρώματα του ουρανού, οφείλονται στη μόλυνση της ατμόσφαιρας.

Εντάξει καλή η επιστήμη μα θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Ντέιβιντ Χαρβει. Αλλωστε δεν με ενδιέφεραν ποτέ οι τίτλοι. Το βλέμμα μου είναι στραμμένο στην ουσία. Τι κι αν είναι η ντοπαμίνη αυτό που κάνει την καρδιά μου να χτυπάει σε ξέφρενο ρυθμό; Απολαμβάνω την στιγμή και χαίρομαι που έχω την τύχη να νιώσω έτσι.

Φοβάμαι ότι όσοι ψάχνουν τέτοιες ουσίες δεν αγάπησαν ποτέ...

Χαχαχαχαχα βρε τι κάνουν οι επιστήμονες όταν δεν έχουν ταίρι... Μπανάνες και σοκολάτες να γίνει ο κόσμος φωτεινός κι ας είναι για λίγο...

Φιλιά πολλά

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Θερμή καλημέρα από μια οξυτονι-κή με..... υψηλά επίπεδα ντοπαμίνης.

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Ορθή επανάληψις.... οξυτοκιν-ική (είδες τι κάνει ενθουσιασμός;)
:-)

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

kryos είπε...

@ Ευαγγελία μου

Κατ αρχήν να πω ότι συμφωνώ απόλυτα μαζί σου .... αν και νομίζω ότι δεν είναι κακό να ξέρεις ότι φταίει μια ορμόνη...εσύ την έχεις ελευθερώσει και κόβει βόλτες στον οργανισμό σου κι αυτό δεν γίνεται για τον οποιοδήποτε .

Η χημεία ήταν πολύ περισσότερη απ όσο διάβασες και σήκωσα το γάντι γιατί το δικό σου blog είναι "της τέχνης και του πολιτισμού" ... με τέτοια ανάρτηση θα το κατεδάφιζες από μέσα . :)

Να έχεις ένα όμορφο απόγευμα ... ξέχνα όλες τις άχρηστες γνώσεις που σου μετέφερα .

kryos είπε...

@ jacki μου

Να γίνω εγώ η αιτία να μην ξαναερωτευτείς ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μου .... αν και δεν νομίζω ότι αυτό μπορεί να το ελέγξεις ....εκτός κι αν πάρεις τα βουνά ...αλλά και τότε ποτέ δεν ξέρεις ποιος μπορεί να έρθει να σου χτυπήσει την πόρτα .
Καλό απόγευμα γλυκιά μου... ξέχνα τα κι εσύ .

kryos είπε...

Κωνσταντίνε καλώς ήρθες στο φτωχικό μου ..

Νομίζω ότι πάντα τους παραδοσιακούς τρόπους θα προτιμάμε αν και έπεσαν στη ματιά μου έρευνες για εναίσιμες μορφές αμινοξέων που προκαλούν αύξηση των ουσιών αυτών ...σε μια περίπτωση διάβασα για κάποιον επιστήμονα που υποσχόταν σε κουρασμένα ζευγάρια να ξαναζήσουν τον αρχικό τους έρωτα ....με μια βόλτα στο διαδίκτυο θα βρεις πολλά... δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο.

Καλό βραδάκι να έχεις ...

kryos είπε...

@ anima μου

Να μην κάνεις καμμιά εξέταση ( αν και υπάρχουν ) κούκλα μου ....είσαι τόσο συναισθηματικό άτομο και θα προτιμούσα να παραμείνεις όπως είσαι χωρίς αναλύσεις και διαγνώσεις ..... αντί να βλέπουμε την ζωή μας σαν αποτέλεσμα χημείας ας χαθούμε στο συναίσθημα και να είμαστε γεροί να καθόμαστε εδώ και να τα συζητάμε..

Πολλά φιλιά !!!

( Σε φαντάζομαι να γράφεις κείμενα όπως μόνο εσύ ξέρεις και να λες " σήμερα σε είδα και η σεροτονίνη μου έπεσε " πάει ? δεν πάει ) :)

kryos είπε...

@ Καλησπέρα Αναστασία μου!!!

Νομίζω ότι συμφωνούμε όλοι σ' αυτό .....πιστεύω ότι όλη αυτή η χημεία είναι η ανταπόκριση του σώματος στον έρωτα ...δεν είναι ο έρωτας .... με μια ένεση ντοπαμίνης μπορεί να αισθάνεσαι όμορφα αλλά δεν ερωτεύεσαι και η ντοπαμίνη παράγεται και σε άλλες δραστηριότητες ...σε κάθε εξάρτηση ο εξαρτώμενος χωρίς να το ξέρει κυνηγάει την ντοπαμίνη .

Εγώ προτείνω να μην ξανα-ασχοληθούμε με το θέμα και να το ξεχάσουμε.

Καλό απόγευμα κούκλα μου !!!
Φιλιά

kryos είπε...

@ gregory καλώς ήρθες

Κι εμένα μου αρέσει καθώς μεγαλώνω να ενημερώνομαι και να μαθαίνω...από την άλλη δεν νιώθω ότι πάντα η επιστήμη ενεργεί για το καλό μας ... πολλές φορές θα ήθελα να κοιμηθώ σε δέντρο...ξέρεις...αν κοιμούνται όλοι εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα...το πρόβλημα είναι αν είσαι ο μοναδικός της γειτονιάς που το κάνει :)

Να έχεις ένα όμορφο βράδυ !!!

kryos είπε...

@ Φεγγαρένια μου !!!
Όχι δεν έφταιγε η ορμόνη ...αυτή σου έφερε την ταραχή και την αϋπνία ...αλλά την παρήγαγες εσύ γιατί δεν ήθελες να κοιμηθείς ...ήθελες να ονειρεύεσαι ξύπνια.
Πολλές έρευνες αναφέρονται στα αποτελέσματα ουσιών στον οργανισμό μας ...πολλές φορές όμως ξεχνάνε να αναφέρουν το ότι αυτό το χημικό εργοστάσιο το κουμαντάρουμε εμείς.

Αν σκεφτείς τώρα ότι τρως ένα λεμόνι σε χιλιοστά του δευτερολέπτου θα παραχθούν σάλια στο στόμα σου .... για να γίνει αυτό έγιναν μερικές εκατοντάδες χημικές αντιδράσεις στον οργανισμό σου ...αυτός το έκανε ή εσύ με μια μικρή σκέψη ?

Καλό βράδυ γλυκιά μου και πολλά φιλιά !!!

kryos είπε...

Γελάς Αλεξάνδρα μου ε ?? :)

Έτσι είναι ...άλλοι κοιτούν το δάχτυλο κι άλλοι το φεγγάρι .... το καλό είναι ότι επειδή το άθλημα είναι ατομικό μπορεί ο καθένας να στρέφει το βλέμμα του όπου θέλει χωρίς να μπορεί στην ουσία να εμποδίσει το οπτικό πεδίο του άλλου .

Να με συγχωρέσεις που έκανα μια ανάρτηση για το δάχτυλο...αν και εδώ που τα λέμε θα ήθελα σε περίπτωση που έχω φάει απόρριψη και δεν μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια να μπορώ να ξεκαθαρίζω την κατάσταση με μια ένεση .... και σ αυτό ξέρω ότι θα διαφωνήσεις ...κι ο πόνος έχει λόγο ύπαρξης ...συμφωνώ απόλυτα.

Καλό βράδυ γλυκιά μου!!!
Φιλιά

kryos είπε...

@ Γλαρένια μου !!!

Χωρίς να το πεις θα στοιχημάτιζα για σένα ..και για την ντοπαμίνη και για την οξυτοκίνη :))

Καλό βράδυ σου εύχομαι με όμορφα όνειρα !!!

κοκκινη κισσα είπε...

νευροφυσιολογία,υποδοχείς,νευρώνες,νευροδιαβιβαστές....ερωτεύσιμες εννοιες!!
εκπληκτική η μαγεία του μικρόκοσμού,της κβαντικής φυσικής,τής ερμηνείας της πολυπλοκότητας του ανθρώπινου εγκεφάλου...και πάντα η γνώση συγκινεί έτσι όπως ο έρωτας,απρόβλεπτα

. είπε...

Tα διάβασα όλα πραγματικά με πολύ ενδιαφέρον. 'Εχω τώρα μια απορία.Αφού γνωρίζουμε τις ορμόνες αυτές, υπάρχει κάτι που μπορεί να τις αυξήσεις ή να τις μειώσει κατά βούληση;(Κάποιο φαρμακευτικό σκεύασμα πχ)

Ενδιαφέρον το μπλογκάκι σου!
Καλώς σε βρίσκω!

kryos είπε...

@ κοκκινη κισσα

Πιστεύεις ότι η γνώση συγκινεί όπως κι ο έρωτας ? παράγει και η γνώση συναισθήματα αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να φτάσει την τρέλα του προσωποποιημένου έρωτα .... σε κάθε περίπτωση το χημικό εργοστάσιο από πίσω δεν σταματά ποτέ την λειτουργία του .

Να έχεις ένα όμορφο βράδυ !!!

kelly alamanou είπε...

A ναι μ'άρεσε τούτη η ανάρτηση μα την αλήθεια!!

Να πω και την αμαρτία μου ο έρωτας στα μάτια μου είχε πάντα κάτι το επιφανειακό,ο πόθος επίσης.
Το να κοιτάς με το ίδιο πάθος προς την ίδια κατεύθυνση με κάποιον που αγαπάς βαθειά και ουσιαστικά είναι μαγεία!
φιλί!

η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα είπε...

Γλυκό φιλί σου στέλνω!!

Κι αν θέλεις να ξέρεις... εγώ τη βρήκα πολύ τρυφερή κι ερωτική την νέα σου ανάρτηση κατά βάθος, μήκος και πλάτος...!!

Αχ χαμόγελα μου σχημάτισες πρωινιάτικα!

Καλημερίζω!

kryos είπε...

Ανασαιμιά μου καλώς ήρθες

Πολλά αντικαταθλιπτικά βασίζουν την δράση τους στην αύξηση της σεροτονίνης στον οργανισμό ... και μέσω διατροφής μπορείς να επέμβεις αλλά σίγουρα θα υπάρχουν και σκευάσματα .... πάντως ο μηχανισμός είναι πολύ πολύπλοκος και περιλαμβάνει πολλές ουσίες...100.000 χημικές αντιδράσεις γίνονται στον οργανισμό μας το δευτερόλεπτο ... κι όπως έλεγα και πιο πάνω μπορείς να πάρεις ντοπαμίνη και να αλλάξεις διάθεση αλλά σίγουρα δεν θα ερωτευτείς....στο διαδίκτυο υπάρχει τρομακτικός αριθμός ερευνών πάνω στο θέμα.

Χάρηκα που πέρασες ..να έχεις μια υπέροχη μέρα !!!

kryos είπε...

Εχεις δίκιο για την μαγεία kelly μου ...δεν ξέρω αν ο έρωτας είναι επιφανειακός πάντως τα ένστικτα που ανασύρει είναι αρχέγονα ...και η παραγωγή ντοπαμίνης στους ερωτευμένους γίνεται από τον πυρήνα του εγκεφάλου.

Να έχεις μια όμορφη μέρα ... φιλιά!!!

kryos είπε...

Κοπέλα μου

Για να σου πω την αλήθεια αρχίζω κι εγώ να την βλέπω έτσι .... τελικά χιλιάδες χημικές αντιδράσεις είναι η πρετοιμασία του οργανισμού να υποδεχτεί τον έρωτα που θα επιλέξουμε.

Και για σένα μια υπέροχη μέρα εύχομαι κούκλα μου !!!

Dee Dee είπε...

ηρθα και πολυ χαιρομαι που σε βρισκω καλα Ηλια μου!

Η επιστημη δεν αναιρει τιποτα. Ο ερωτας ειναι ερωτας και ειναι τοσα πολλα που συμβαινουν μεσα μας καθε δευτερολεπτο που δεν χρειαζεται να τα ξερουμε. Το να τα ξερουν ομως οι επιστημονες βοηθαει πολυ και πιστεψε με οταν ερωτευονται με την ιδια ενταση την πατανε κι αυτοι :)

Αν ανοιξει κανεις την κουζινα του και δει πως λειτουργει και πως ζεσταινει τον φουρνο θα ειναι λιγοτερο νοστιμο το φαγητο μετα;;...δε νομιζω :)

Καποτε ειχα ρωτησει ενα καθηγητη μου γιατι δεν πουλανε καποιες ορμονες σε χαπακια :):):)....εψαχνα τον ευκολο δρομο στα νιατα μου ;)

πολλα φιλια Ηλια μου!

kryos είπε...

Καλώς ήρθες και πάλι Κατερίνα μου !!!

Άντε να μαζευόμαστε σιγά σιγά για τον χειμώνα με κουβεντούλα ...σκέψεις...συναισθήματα ..όμορφη μουσική !!!

Χαίρομαι που πέρασες τόσο όμορφα ..θα μας τα πεις σιγά σιγά :)
Επί του θέματος ..έχεις απόλυτο δίκιο.

Μια υπέροχη Κυριακή σου εύχομαι !!!
Πολλά φιλιά !!!